Ingrediente
- 1 cana cu orez (bob lung)
- 1 si 1/2 cana cu apa
- 2 cepe
- 1 ardei gras
- 1 morcov
- o lingura ulei
- 50 ml. suc de rosii
- 100 gr. alune
- patrunjel verde
- sare si piper alb macinat, dupa gust
Mod de preparare
Reteta si pasii prepararii sunt cat se poate de simpli. O mancarica cat se poate de natural si sanatos gatita.
Se incalzeste vasul pana ce acul indicator pleaca din zona galbena.
Se pune o lingura de ulei, apoi se adauga legumele tocate si orezul.
Se adauga apa si se pune capacul peste oala.
Se adauga sarea, piperul si putin suc de rosii.
Se lasa 10-15 min. la foc mic, iar atunci cand acul indicator ajunge la finalul zonei verzi, se opreste focul.
Lasam asa, 30-40 min. fara sa ridicam capacul, pana cand acul ajunge iar in zona galbena. Apoi se adauga patrunjelul tocat marunt si alunele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu alune in vas zepter" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|