Ingrediente
- 4 copanele de pui
- 2 cescute de orez cu bob rotund
- 1 ceapa
- 1 ardei rosu
- sare
- piper
- ulei
- amestec condimente (cimbru,oregano,maghiran)
- 1 legatura de patrunjel verde
Mod de preparare
Se spala copanelele foarte bine, apoi se pun la fiert in 1,5 l apa rece. Se adauga un praf de sare si cand incepe sa clocoteasca se spumeaza si se lasa sa clocoteasca 10-15 minute. Se scot din supa, se asaza intr-o tava, se stropesc cu un pic de ulei deasupra, se presara si un pic de sare, amestec de condimete si se dau la cuptor sa se rumeneasca usor.
Supa ramasa de la fiert se strecoara. Se taie ceapa marunt, ardeiul cubulete mici si apoi se calesc intr-un pic de ulei. Se adauga orezul spalat in mai multe ape reci, se amesteca in continuu, se adauga supa si se lasa sa fiarba la foc domol pana scade supa bine. Se lasa oala in care am preparat acoperita etans cu un capac si se lasa 30 de minute sa traga toata supa, boabele de orez sa se inmoaie.
Se serveste presarat cu patrunjel verde si copanele rumenite si aromate.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu copane de pui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|