Pilaf cu dovlecei

Postat de ela2015 in Mancaruri de post
28 Mar 2015 | 6737 vizualizari
Pilaf cu dovlecei

O mancare simpla, gustoasa si rapida, numai buna pentru zilele de post si nu numai...

Ingrediente

  • 200 gr. orez;
  • 2 cepe galbene uscate;
  • 2 morcovi;
  • 1 pastarnac mic;
  • 1 dovlecel;
  • verdeata (marar, patrunjel);
  • ulei pentru calit;
  • sare, piper;
  • apa.

Mod de preparare

Orezul se alege si se clateste in mai multe ape reci, frecand usor boabele pentru a indeparta amidonul ramas in urma procedeelor de procesare.

Intr-o tigaie (cu capac), punem 2-3 linguri de ulei pe care il punem la infierbantat.

Curatam ceapa, o tocam marunt si o punem la calit.

Cat se caleste ceapa, spalam si curatam morcovul si pastarnacul pe care ii dam pe razatoarea mica. Ii adaugam peste ceapa usor calita si amestecam usor.

Cat se calesc legumele din tigaie, spalam si curatam dovlecelul, il taiem cubulete potrivite si il adaugam in tigaie peste celelalte legume. Cand dovlecelul s-a inmuiat adaugam orezul spalat si uniformizam amestecul.

Adaugam 2 1/2 - 3 cani de apa calda, usor sarata, in mai multe etape (respectati intotdeauna raportul cereala uscata / apa de 1:3 atunci cand fiebeti orez) pana cand bobul de orez este fiert al dente.

Cand adaugati apa peste orez evitati amestecarea, altfel orezul va deveni inestetic (se terciueste).

La final adaugati verdeata tocata marunt.

Servici cald, rece, cu salate, muraturi, bucati de carnita, alaturi de un pahar de vin alb sec.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pilaf verde cu pulpe de pui

Postat de cristina1985

Pilaf verde cu pulpe de pui

Pulpele de pui le-am gatit mai dietetic si anume: am pus apa intr-o tigaie si pulpele. Am pus sare si capac. Le-am fiert 1 ora si 30 minute, maxim  2 ore (depinde cat de mari sunt). Se adauga...

Citeste continuarea

Rulada din carne tocata la cuptor cu pilaf de orez

Postat de Valclaudia

Rulada din carne tocata la cuptor cu pilaf de orez

Pentru rulada de carne, incingem cuptorul la 180 grade C. Intr-un castron incapator, punem carnea tocata, feliile de paine inmuiate in apa si stoarse bine, 2 oua, sare si piper dupa gust....

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.03.2015, 17:19
Bun
la 28.03.2015, 17:20
Frige,frige......
la 28.03.2015, 17:22
Tare buna combinatia ta!
la 28.03.2015, 17:25
Mmmm, faina combinatie...
la 28.03.2015, 17:26
Multumesc fetelor!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking