Ingrediente
- 200 gr. orez;
- 2 cepe galbene uscate;
- 2 morcovi;
- 1 pastarnac mic;
- 1 dovlecel;
- verdeata (marar, patrunjel);
- ulei pentru calit;
- sare, piper;
- apa.
Mod de preparare
Orezul se alege si se clateste in mai multe ape reci, frecand usor boabele pentru a indeparta amidonul ramas in urma procedeelor de procesare.
Intr-o tigaie (cu capac), punem 2-3 linguri de ulei pe care il punem la infierbantat.
Curatam ceapa, o tocam marunt si o punem la calit.
Cat se caleste ceapa, spalam si curatam morcovul si pastarnacul pe care ii dam pe razatoarea mica. Ii adaugam peste ceapa usor calita si amestecam usor.
Cat se calesc legumele din tigaie, spalam si curatam dovlecelul, il taiem cubulete potrivite si il adaugam in tigaie peste celelalte legume. Cand dovlecelul s-a inmuiat adaugam orezul spalat si uniformizam amestecul.
Adaugam 2 1/2 - 3 cani de apa calda, usor sarata, in mai multe etape (respectati intotdeauna raportul cereala uscata / apa de 1:3 atunci cand fiebeti orez) pana cand bobul de orez este fiert al dente.
Cand adaugati apa peste orez evitati amestecarea, altfel orezul va deveni inestetic (se terciueste).
La final adaugati verdeata tocata marunt.
Servici cald, rece, cu salate, muraturi, bucati de carnita, alaturi de un pahar de vin alb sec.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
|