Pilaf cu legume

Postat de RODIMUR in Mancaruri de post
19 Iul 2017 | 11611 vizualizari
Pilaf cu legume

Nu e pilaf sârbesc (care are și ciupercuțe), ci e pur și simplu un pilaf cu ce legume am crezut eu că se armonizează bine. A rezultat o mâncărică foarte gustoasă, numai bună pentru zilele de post...!

Ingrediente

  • 2 ardei grași
  • 1 gogoșar
  • 3 morcovi
  • 2 pătrunjei
  • 1/4 țelină
  • 2 cepe
  • 2 roșii
  • ulei pentru călit ceapa
  • 1 lingură de pastă de tomate
  • 1 cană de orez (200 grame)
  • sare
  • piper
  • apă

Mod de preparare

Se spală ardeii și gogoșarul, se curăță de semințe și de cotoare, după care se taie cubulețe.

Morcovii, țelina și pătrunjelul se curăță, se spală și se taie în formele dorite (nu prea mici).

Roșiile se spală, se curăță de semințe și se taie cubulețe.

Frunzele de pătrunjel se aleg, se spală, se zvântă și se taie mărunt.

Orezul se alege, se spală în mai multe ape și se pune la fiert. Când este aproape fiert, se ia cratița de pe foc, se strecoară orezul și se clătește bine, după care se lasă în strecurătoare să se scurgă de apa în care a fost clătit.

Se curăță cepele, se spală, se șterg cu un prosop de hârtie și se călesc în ulei, la foc mic, ca să nu se ardă, ci doar să se înmoaie puțin, ca să rămână dulci. 

Se călesc (în aceeași cratiță cu ceapa) și celelalte legume ardeii, gogoșarul, morcovii, pătrunjeii și țelina. După ce s-au călit puțin aceste legume, se adaugă roșiile tăiate cubulețe și pasta de tomate. Se mai lasă puțin la călit, după care se adaugă 3-4 pahare de apă și se fierb legumele la foc potrivit, având grijă să nu fiarbă prea mult și să se terciuiască și nici să nu rămână crude.

Când legumele sunt aproape fierte, se adaugă orezul (care este și el semifiert), sarea și piperul. Se mai lasă pilaful pe foc încă două-trei clocote, după care se oprește focul, se adaugă frunzele de pătrunjel tăiate mărunt, se acoperă cratița cu un capac și după un sfert de oră pilaful se poate servi.

Se mănâncă fără pâine, pentru că are orez.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
Retete similare

Pilaf rosu cu fasole verde si carnaciori

Postat de Satisfyyourcravings

Pilaf rosu cu fasole verde si carnaciori

Rosiile se taie bucati si se adauga, impreuna cu coaja de lamaie in vasul unui blender. Se transforma in piure.  Ceapa se toaca nu foarte marunt si se soteaza in 1 1/2 linguri ulei, la foc...

Citeste continuarea

Pilaf cu linte si ciuperci

Postat de rocsi_1612

Pilaf cu linte si ciuperci

Ceapa o curatati, o tocati marunt. Morcovul decojit il taiati cubulete, ardeiul kapia curatat la fel. Ciupercile le spalati, le scurgeti bine de apa si le mai tocati. Usturoiul il curatati, il...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 19.07.2017, 22:50
Imi place pilaful si mai imi place ce meticulos ai taiat legumele
la 19.07.2017, 22:56
la 19.07.2017, 23:13
Imi place pilaful cu sau fara legume, cu sau fara carne
la 19.07.2017, 23:15
Mulțumesc frumos, Mihaela! Forma și dimensiunea legumelor tăiate depind de mâncarea pe care o fac. Aici, la pilaf, vreau să le simt întregi...
la 19.07.2017, 23:16
Mulțumesc frumos, Caroline!

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking