Pilaf cu linte si ciuperci

Postat de rocsi_1612 in Mancaruri de post
8 Feb 2018 | 3909 vizualizari
Pilaf cu linte si ciuperci

Am facut si de aceasta data o bunatate de orez, cremos si foarte, foarte gustos! Nimic complicat, nimic wow si l-am mancat cu muraturi. Il puteti servi in zile de post sau ca si garnitura langa ceva carne, este alegerea voastra!

Ingrediente

  • 1 cutie linte (de la Sun Food am folosit)
  • 250 gr orez
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 1 ardei kapia
  • 1 cutie mica ciuperci taiate
  • 1 catel usturoi
  • 3 crengute patrunjel verde
  • 2 crengute marar verde
  • 4-5 linguri suc de rosii de casa
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 1 foaie de dafin
  • 2-3 linguri ulei

Mod de preparare

Ceapa o curatati, o tocati marunt. Morcovul decojit il taiati cubulete, ardeiul kapia curatat la fel. Ciupercile le spalati, le scurgeti bine de apa si le mai tocati. Usturoiul il curatati, il taiati pe jumatate.

Intr-o cratita incingeti uleiul, adaugati ceapa, morcovul si usturoiul. Le inabusiti 2-3 minute, apoi adaugati ardeiul si orezul, pe care il spalati inainte si il scurgeti de apa. Amestecati, din cand in cand, timp de 2 minute, apoi scoateti usturoiul. Adaugati cam 1 litru de apa fierbinte. Acoperiti cu un capac, lasati sa fiarba la foc potrivit. Invartiti din cand in cand. Cand este fiert cam pe 3/4 orezul, adaugati lintea, pe care o scurgeti inainte zeama si o treceti pe sub un jet de apa rece. Adaugati si sucul de rosii, presarati sare si piper dupa gust si busuiocul uscat. Invartiti mai des acum, sa nu se prinda de oala. Cand lichidul a scazut suficient si orezul are o consistenta cremoasa, inseamna ca este gata, trageti cratita de pe foc. Puneti foaia de dafin, mararul si patrunjelul tocate marunt. Amestecati putin, acoperiti pilaful pentru 10 minute, sa ia din aroma verdeturilor.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu linte si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Retete similare

Cuscus cu fasole rosie si muraturi

Postat de merisor67

Cuscus cu fasole rosie si muraturi

Punem cuscusul într-un vas. Punem apa la fiert împreună cu legumele uscate. O lăsăm să fiarbă pentru 2-3 clocote, apoi stingem focul. Adăugăm uleiul de cocos, amestecăm...

Citeste continuarea

Mancare de fasole verde cu porumb

Postat de TAB1TA

Mancare de fasole verde cu porumb

Ceapa si usturoiul se curata, se spala si se toaca. Intr-o cratita se pune putin ulei. Se pune ceapa si usturoiul. Dupa ce ceapa s-a inmuiat putin si a devenit translucida, se adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.02.2018, 20:00
la 08.02.2018, 20:55
Imi place reteta ta , cred ca e foarte bun
la 08.02.2018, 21:41
Bun, bun!
la 08.02.2018, 22:17
Bun!
la 08.02.2018, 22:47

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking