Pilaf cu supa de pasare, la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Postat de Ina in Multicooking
1 Mai 2019 | 711 vizualizari
Pilaf cu supa de pasare, la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Ador orezul gatit in fel si chip, iar faptul ca la Crock-Pot Express se gateste in doar 12 minute ( daca ai deja supa preparata sau daca-l vrei simplu, doar cu legume ) fara a-l pazi si fara teama ca se va lipi, ma face sa-l gatesc mai des pentru ca-l iau si la pachet.

Ingrediente

  • pieptul si pulpele de la o gaina de curte
  • 2 litri de apa
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras
  • 1 morcov
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Am pus in vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune un piept si doua pulpe intregi de pasare de curte peste care am adaugat doi litri de apa .

Am adaugat un praf de sare, am pus capacul pe pozitia inchis, avand grija sa fie si supapa inchisa.

Am pornit aparatul pe programul Poultry (15 minute), timp in care m-am ocupat de curatarea si portionarea legumelor.

Cand programul s-a terminat, am deconectat aparatul de la curent, am asteptat 5 minute si am deschis cu grija supapa pentru a elibera aburul din interior. Cand tot aburul a fost eliberat, am deschis capacul.

Am scos bucatile de carne si le-am transferat in fripteuza cu aer cald dupa ce in prealabil le-am condimentat cu sare si piper. Le-am prajit 10 minute la 200 grade Celsius. 

Transferam supa intr-un alt vas pentru a o putea masura. Eu pun intotdeauna 4 cani de supa la o cana cu orez cu bob rotund/ colosal intrucat pe masura ce se raceste, orezul absoarbe oricum tot lichidul si nu se va intari prea tare. 

Am tocat marunt o ceapa mica si un ardei gras rosu, iar morcovul l-am dat pe razatoarea mica. 

In vasul Crock-Pot –ului am pus 6 cani de supa si legumele maruntite. Am adaugat o cana si jumatate de orez cu bob mare, un praf de sare si un praf de piper. 

Am pus capacul pe pozitia inchis, am verificat ca supapa de abur sa fie si ea inchisa si am pornit aparatul pe programul Rice/Risotto (12 minute la presiune scazuta). 

La expirarea timpului am eliberat presiunea prin supapa de abur si am deschis capacul. Chiar daca la inceput vedem la suprafata orezului o cantitate mare de lichid neabsorbit, cu o singura trecere a unei palete prin orez lichidul va fi distribuit uniform in vas si se va incorpora rapid in boabele de orez. 

Am servit orezul decorat cu patrunjel verde.

Pe Costel l-am omenit si cu o pulpa de pasare din care am facut supa si pe care am prajit-o la fripteuza cu aer cald. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu supa de pasare, la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Retete similare

Tocana de ardei copti cu galuste bavareze, la Multicooker Crock Pot Express cu gatire sub presiune

Postat de merisor67

Tocana de ardei copti cu galuste bavareze, la Multicooker Crock Pot Express cu gatire sub presiune

Coacem ardeii, îi curățăm și îi lăsăm la scurs. Cât timp se scurg ardeii, ne ocupăm de găluștele bavareze. Tăiem bagheta de pâine în cuburi mici pe care le...

Citeste continuarea

Sos bolognese pentru paste la Multicooker Crock-Pot Express

Postat de Oana

Sos bolognese pentru paste la Multicooker Crock-Pot Express

Pune uleiul in vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune. Cand s-a incins adauga ceapa taiata cubulete, usturoiul maruntit si morcovul dat pe razatoarea cu...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 01.05.2019, 18:15
O, ce bunătate...!
la 01.05.2019, 18:27
la 01.05.2019, 18:28
Foarte gustos!
la 01.05.2019, 19:12
bun bun
la 01.05.2019, 20:17
Bun!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking