Ingrediente
- Urzici cca. 300 g
- Ceapă galbenă 1 bucată
- Ceapă verde 2 fire
- Morcov 1 bucată
- Ulei de floarea soarelui 2-3 linguri
- Orez cca. 200 g
- Apă rece 600 ml
- Ciuperci champignon brune 2 bucăți mari, cca. 100 g
- Sare de mare 1 lingură
- Piper proaspăt măcinat ½ linguriță
- Verdeață
Mod de preparare
Urzicile se spală în mai multe ape și se curăță de impurițăți: paie, floricele de pădure și alte ierburi ;)
Ceapa galbenă și verde se curăță, apoi se taie mărunt și se pune la călit în ulei cu puțină apă, cca. 10 minute, la foc mic, acoperit. Între timp, se spală ciupercile și morcovul, apoi se toacă mărunt. După ce ceapa a devenit translucidă, se adaugă ciupercile, morcovul și orezul, se completează cu apă și se lasă la gătit, la foc mediu semicoperit.
După ce s-a gătit orezul, se adaugă urzicile tocate mărunt, se mai adaugă apă, dacă este necesar, se lasă la fiert cca. 5 minute la foc mediu, neacoperit, amestecându-se ca să nu se lipească orezul. Apoi se asezonează de sare, piper și verdeață. Pilaful se servește ca atare, cald, cât și rece, alături de o salată de sezon.
Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu urzici si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|