Pilaf de orez cu gaina de tara

Postat de Moni_alex in Mancaruri cu carne
4 Iul 2015 | 21988 vizualizari
Pilaf de orez cu gaina de tara

Ingrediente

  • pulpele si pieptul de la o gaina de tara
  • o cana de 250 g orez
  • 3 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 ardei rosu sau verde
  • 2 linguri de ulei
  • o cana de apa
  • 3 cani de supa in care a fiert carnea
  • sare
  • o legatura de patrunjel
  • o legatura de marar

Mod de preparare

Carnea de gaina se spala bine si se pune la fiert cu apa si sare timp de o ora si jumatate la foc potrivit.

Dupa ce a fiert carnea, se taie marunt ceapa si morcovii si se pun la inabusit intr-o cratita cu uleiul si o cana de apa.

Dupa ce s-au inmuiat, se adauga carnea si se lasa la prajit timp de 15 minute.

Orezul se spala bine si se adauga in cratita impreuna cu 3 cani de supa in care a fiert carnea de gaina.

Ardeiul se taie marunt, se adauga si el peste orez, se condimenteaza cu sare si se baga la cuptor pentru 45 de minute la foc potrivit.

Cand este gata, se scoate din cuptor si se presara patrunjel si marar verde.

Se serveste cu salata de ardei copti

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf de orez cu gaina de tara" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pilaf cu gaina de tara

Postat de ioana_malia

Pilaf cu gaina de tara

Fierbem carnea 40 de minute dupa care o scoatem , o punem intr-un vas de yena adaugan sare, piper, 2 catei de usturoi sparti nu curatati, 1 cana de vin alb si o lasam cu capac la cuptor 30 de min...

Citeste continuarea

Pilaf de gaina de tara

Postat de mihaelab

Pilaf de gaina de tara

Am pus copanele si pieptul la fiert. Cand carnea a fost fiarta am scos din oala pt a masura zeama(3cani)daca e nevoie mai adaugam apa. Odata masurata zeama punem orezul spalat bine impreuna...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.07.2015, 19:36
la 04.07.2015, 19:58
Ce bunătate!
la 04.07.2015, 19:59
la 04.07.2015, 20:14
la 04.07.2015, 20:35
foarte bun

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking