Pilaf de orez cu pui si creveti - Jambalaya

Postat de ctlina in Mancaruri cu carne
22 Iun 2016 | 2619 vizualizari
Pilaf de orez cu pui si creveti - Jambalaya

O mancare parfumata cu un nume exotic .... Jambalaya. Jambalaya este o mâncare  specifică zonei Louisiana din sudul Statelor Unite. Este un fel de paella dar in loc de sofran se pune sos de rosii.

Ingrediente

  • 500 g creveți roz cruzi sau fierti
  • 1 piept de pui
  • 400 g roșii in sos
  • 300 g orez nefiert cu bobul lung
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ceapa rosie sau eșalotă
  • 1 lime
  • cimbru uscat
  • 125 g carnati chorizo
  • 1 l de apă
  • 1 lingura boia de ardei
  • 1 ingurita curry
  • coriandru tocat
  • 3 linguri de ulei
  • sare, piper

Mod de preparare

Se îndepărtează pielea și se taie chorizo în felii subțiri. 

Se curata si se toaca fin ceapa si cateii de usturoi. 

Se pun la-ncalzit 2 linguri de ulei.

Se adaugă curry-ul si boia de ardei in ulei și se prăjesc impreuna.

Se adaugă orezul și se coloreaza timp de 2-3 minute. 

Se adauga rosiile zdrobite si cimbrul. 

Se toarnă apa, se amestecă și se lasa sa fiarba la foc mic timp de 20 de minute, amestecand din cand in cand . 

Intr-o tigaie se prăjește carnea de pui taiata bucatele impreuna cu chorizo-ul intr-o 1 lingura de ulei. 

Adaugati creveții curatati si se prajesc pana când devin bine roz (daca crevetii sunt deja fierti reveniti numai 2-3 minute).

Puneti creveții, carnea de pui și chorizo-ul în orez și gatiti la foc mic 5-10 minute. 

Se presara coriandru tocat și se verifica de sare si piper. 

Se serveste simplu sau puteti pune  zeama de lime deasupra.

Foarte bun si gustos si chiar mai delicios si parfumat a 2a zi. 

Poftă Buna!!!

http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/06/pilaf-de-orez-cu-pui-si-creveti.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf de orez cu pui si creveti - Jambalaya" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Iahnie de fasole cu ciolan afumat

Postat de licurici_lra

Iahnie de fasole cu ciolan afumat

Fasolea se lasa o noapte la inmuiat. A doua zi se fierbe. Eu am fiert-o in oala sub presiune, 45 min. Ciolanul l-am fiert separat, 30 min si am aruncat apa. Am desfacut carnea dupa os si am...

Citeste continuarea

Ciulama cu pipote si inimi

Postat de licurici_lra

Ciulama cu pipote si inimi

Se incepe cu supa. Pipotele si inimile se spala bine, apoi se pun pe foc, in 3 litri de apa cu sare. Se adauga putina grasime de gaina (sa ii dea un gust mai bun), boabe de piper si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.06.2016, 21:33
bun
la 22.06.2016, 22:36
la 22.06.2016, 22:49
la 23.06.2016, 10:33
la 23.06.2016, 13:14
Bun!

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking