Ingrediente
- 500 g creveți roz cruzi sau fierti
- 1 piept de pui
- 400 g roșii in sos
- 300 g orez nefiert cu bobul lung
- 3 catei de usturoi
- 1 ceapa rosie sau eșalotă
- 1 lime
- cimbru uscat
- 125 g carnati chorizo
- 1 l de apă
- 1 lingura boia de ardei
- 1 ingurita curry
- coriandru tocat
- 3 linguri de ulei
- sare, piper
Mod de preparare
Se îndepărtează pielea și se taie chorizo în felii subțiri.
Se curata si se toaca fin ceapa si cateii de usturoi.
Se pun la-ncalzit 2 linguri de ulei.
Se adaugă curry-ul si boia de ardei in ulei și se prăjesc impreuna.
Se adaugă orezul și se coloreaza timp de 2-3 minute.
Se adauga rosiile zdrobite si cimbrul.
Se toarnă apa, se amestecă și se lasa sa fiarba la foc mic timp de 20 de minute, amestecand din cand in cand .
Intr-o tigaie se prăjește carnea de pui taiata bucatele impreuna cu chorizo-ul intr-o 1 lingura de ulei.
Adaugati creveții curatati si se prajesc pana când devin bine roz (daca crevetii sunt deja fierti reveniti numai 2-3 minute).
Puneti creveții, carnea de pui și chorizo-ul în orez și gatiti la foc mic 5-10 minute.
Se presara coriandru tocat și se verifica de sare si piper.
Se serveste simplu sau puteti pune zeama de lime deasupra.
Foarte bun si gustos si chiar mai delicios si parfumat a 2a zi.
Poftă Buna!!!
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/06/pilaf-de-orez-cu-pui-si-creveti.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf de orez cu pui si creveti - Jambalaya" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
|