Pilaf de orez cu soia prajita

Postat de Valclaudia in Mancaruri de post
9 Aug 2015 | 7608 vizualizari
Pilaf de orez cu soia prajita

mancare de post

Ingrediente

  • 1 ceapa
  • 1 ardei grasi de culare rosie
  • 1 morcov potrivit ca marime
  • 3-4 linguri de ulei
  • sare si piper dupa gust
  • 1 cana de orez
  • 3 cani de apa rece
  • patrunjel verde proaspat tocat
  • 1 punga bucati de soia
  • 1 lingurita rasa vegeta de legume
  • 200 ml apa
  • 30 ml ulei

Mod de preparare

Bucatile de soia le punem intr-o craticioara, adaugam 200ml apa rece si o lingurita de vegeta de legume.

Punem craticioara la foc mic pana se umfla bucatile de soia.

Dupa ce s-au umflat, scurgem apa, le lasam la racit si cand temperatura lor a devenit suportabila,le stoarcem in mana sa scapam de apa in exces.

Punem intr-o tigaie cca 30ml ulei la incins si prajim pe ambele parti bucatile de soia pana se rumenesc dupa preferinta.

Pentru pilaf curatam ceapa, morcovul si ardeii.

Le spalam, le taiem bucatele si le punem la sotat in 3-4 linguri de ulei.

Adaugam sare si piper dupa gust, orezul clatit in apa rece si lasam sa se caleasca impreuna cca 5 minute.

Punem pe rand cele 3 cani cu apa rece iar cand pilaful este gata presaram patrunjel verde tocat fin si servim cu bucati de spoia prajita.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf de orez cu soia prajita" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ciorba padurarului (de post)

Postat de Ksenya

Ciorba padurarului (de post)

Morcovul si patrunjelul il punem la fiert cu putina sare. Urzicile si grausorul   le oparim 2 minute in apa cu putina sare, scoatem si dam deoparte la racit. Intr-o tigaie, adaugam uleiul,...

Citeste continuarea

Chiftelute de soia

Postat de eduard_09

Chiftelute de soia

Prima data punem soia intr-o cratita cu apa si o lasam 10 min., dupa care o punem la fiert in apa cu sare cca 15 min,dupa care scurgem bine de apa. Intre timp fierbem cartofii(curatati de coaja...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.08.2015, 19:40
bun, bun
la 09.08.2015, 20:19
Ce pofta mi-ai facut.
la 09.08.2015, 20:52
foarte bun
la 09.08.2015, 21:08
la 09.08.2015, 21:40
Ce bine arata

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking