Tocanita de vara cu ciuperci

Postat de COSTEO in Mancaruri de post
26 Iun 2013 | 9232 vizualizari
Tocanita de vara cu ciuperci

Ingrediente

  • 5 cepe
  • 4 rosii
  • 1 morcov
  • 1 dovlecel
  • 2 vinete
  • 6 catei usturoi
  • 3-5 ardei copti
  • 1 ardel iute
  • 600 g ciuperci ( hribi,panisoare,rascovi)
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 150 ml vin
  • bulion(suc rosii)

Mod de preparare

Ceapa se toaca marunt si se inabusa in putina apa sau mai intai se rumeneste in ulei,si apoi se inabusa.Se adauga rosiile tocate marunt,morcovul dat pe razatoarea mare,dovlecelul curatat si taiat cubulete,vinetele (coapte) dau o savoare mai buna la tocanita,la fel si cu ardei tot copti si rupti fasii sau taiati mai mare, usturoiul tocat marunt.

Punem ciupercile care in prealabil au fost curatate si spalate si fierte inainte,taiate bucati mari.Se pune sare,piper,cimbru si apa cat sa acopere bine legumele si se lasa sa fiarba la foc mic,35-45 minute.

Din cand in cand se amesteca in cratita cu o lingura de lemn,punem si bulionul.La sfarsit se adauga vinul si ardeiul iute tocat marunt si se mai lasa 10 minute .

Optional ,se adauga patrunjel verde tocat marunt,se pune capacul si se trage de pe foc.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de vara cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciuperci făcute tocăniță

Postat de panacris

Ciuperci făcute tocăniță

Ceapa și ardeii se curăță, se taie fideluță și se călesc ușor în ulei de măsline, într-un vas înalt, gen Wok;) După ce au devenit translucide, se adaugă ciupercile...

Citeste continuarea

Tocanita de vara cu pui

Postat de pana_luminita

Tocanita de vara cu pui

Prajim carnea de pui , intre timp tocam marunt toate legumele  , exceptie vom face pentru rosii care le oparim si le curatam de coaja si abia apoi se dau pe razatoare. Separat intr-o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.06.2013, 16:53
Tare buna mancarica ta
la 26.06.2013, 16:53
gustoasa, am facut si eu azi o mancarica de legume
la 26.06.2013, 16:54
la 26.06.2013, 16:56
Buna,buna!
la 26.06.2013, 16:58
Imi plac cipercile!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking