Pilaf la cuptor cu legume si aripioare de pui

Postat de Satisfyyourcravings in Pui
3 Mai 2017 | 3118 vizualizari
Pilaf la cuptor cu legume si aripioare de pui

Ingrediente

  • ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingurita cimbru
  • 2 foi de dafin
  • 1 lingurita coriandru pudra
  • 1 lingurita cumin pudra
  • 1 lingurita curcuma/turmeric
  • 1/2 lingurita pudra de chili
  • 350 grame aripioare
  • 2 buc praz
  • 2 morcovi mari
  • 250 grame cartof dulce
  • 175 grame orez brun
  • 500 ml supa de pui
  • 100 grame mazare congelata
  • 3 rosii
  • patrunjel proaspat
  • sare/piper

Mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade C.

Se toaca ceapa si usturoiul, prazul se taie rondele, la fel ca morcovii. Rosiile si cartoful dulce, curatat de coaja, se taie cuburi.

Se incalzeste putin ulei de masline intr-o caserola (eu am folosit una de fonta, potrivita si pentru cuptor). Se calesc ceapa si usturoiul, la foc mediu spre mare, 5 minute, avand grija sa nu se arda. Se adauga apa, daca este nevoie. 

Se adauga apoi cimbrul, foile de dafin, curcuma, coriandrul si cuminul si se amesteca bine. Se adauga aripioarele si se lasa 2 minute, amestecand din cand in cand. 

Se adauga prazul, morcovii si cartoful dulce, se gatesc 3 minute, apoi se adauga orezul, supa, mazarea, sare, piper si rosiile. Se aduce la punctul de fierbere, se acopera cu un capac, se tranfera in cuptor si se lasa 30-40 de minute, pana cand aproape toate apa a fost absorbita. 

Se indeparteaza din cuptor, se amesteca si se lasa 3-5 minute la odihnit. 

La final, se presara patrunjel tocat. 

 Se serveste cu felii proaspete de castravete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf la cuptor cu legume si aripioare de pui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Piept de pui la cuptor cu mozzarella, rosii cherry si busuioc - Pui caprese

Postat de Bucataras

Piept de pui la cuptor cu mozzarella, rosii cherry si busuioc - Pui caprese

Incalzeste cuptorul la 200 grade C. Pune pieptul de pui intr-un castron, adauga condimentele, usturoiul pisat, sarea si piperul, apoi 1 lingura ulei de masline. Nu am trecut o anume...

Citeste continuarea

Ciulama de pui cu dovlecel

Postat de merisor67

Ciulama de pui cu dovlecel

Eu am folosit carne de pui de tara, mai putin pulpele si pieptul. Am pus carnea de pui spalata, la fiert, in putina apa, iar cand a atins punctul de fierbere am scurs apa, am spalat carnea bine...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.05.2017, 14:12
Adriana, , ce bucurie să te revăd! Iar preparatul e ca de obicei....super yammi!
la 03.05.2017, 14:27
Miki, esti o draguta
la 03.05.2017, 14:31
la 03.05.2017, 14:32
Uaaaa, cum arata!
la 03.05.2017, 14:45
Bun si aici, ma asez la masa...

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking