Pilaf turc de bulgur

Postat de ctlina in Mancaruri de post
16 Apr 2016 | 11543 vizualizari
Pilaf turc de bulgur

O reteta de post sau o garnitura excelenta la o friptura sau un gratar... Ce este bulgurul ? Crupe din boabe de grâu încolțite sau opărite, apoi uscate și măcinate grosier, fierte ca păsatul, consumate tradițional în țările orientale (cu bulete de carne, stafide, năut etc. Bulgur este un ingredient comun in bucataria armeneasca, siriana, turceasca, mediteraneana si din Orientul Mijlociu. Are un gust fin asemanantor cu cel al nucilor. Este folosit in pilafuri, supe, produse de patiserie, sau ca umplutura. Este folosit si in paine si reprezinta ingredientul principal in salata tabbouleh salad si in kibbeh. Valoarea nutritionala ridicata il recomanda ca un bun substitut pentru orez si cuscus. Bulgurul se gateste ca si orezul- se toarna peste el apa (de două ori volumul de bulgur) si fierbem până la absorbția ei completă.

Ingrediente

  • 1 ceașcă mare de bulgur (bio)
  • 1 ceapa (sau 2 cepe esalota)
  • 1 cățel de usturoi
  • 2 linguri de ulei
  • 50 g de bulion de rosii
  • boia de ardei
  • 1/2 KUB de legume
  • 1 lingura de stafide
  • patrunjel tocat

sare și piper

Mod de preparare

Se spala bulgurul cu apa rece si se lasa la scurs.

Se curata si se toaca marunt usturoiul si ceapa. 

Într-o tigaie, se încălzește uleiul de măsline, se revine ceapa și usturoiul. 

Se adaugă bulgurul și se amestecă. Puneti bulionul de rosii diluat într-o cana cu apa fiarta (aceeași ceașcă, care a fost utilizată pentru a măsura bulgurul) adaugati inca o cana cu apa fiarta. 

Se adaugă 1/2 KUB cu legume, stafidele, piper, boia si se amesteca. 

Se fierbe la foc potrivit timp de 10 până la 15 minute (nu ezitați să adăugați  un pic de apa fiarta daca este necesar). 

Verificati de sare si daca bulgurul este fiert. 

Se adaugă la sfârșit pătrunjelul tocat și se amestecă .

Se acopera, se ia de pe foc si se rezerva 10  minute.

Se serveste cald sau rece .

Pofta Buna !!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf turc de bulgur" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paste cu sos de rosii si legume mexicane

Postat de AdrianUdrea

Paste cu sos de rosii si legume mexicane

Mai intai, se fierb legumele mexicane, direct congelate, in apa clocotita cu 1/2 lingurita sare, pentru maxim 10 minute, de cand ating punctul de fierbere. Se scurg apoi si se trec prin jet de...

Citeste continuarea

Varză murată cu legume la Multicooker

Postat de panacris

Varză murată cu legume la Multicooker

Ceapa, ardeiul, se curăță, se taie rondele și se pun la călit în puțin ulei, în vasul Multicooker-ului, setat la programul FRY, ptr cca.6 minute. Între timp se spală,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.04.2016, 12:02
la 16.04.2016, 12:27
la 16.04.2016, 14:18
Excelent preparat!
la 16.04.2016, 14:18
la 16.04.2016, 16:03
ce fain e

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking