Pireu de cartofi cremos si delicios

Postat de alinutzika in Aperitive / Garnituri
14 Iul 2011 | 7596 vizualizari
Pireu de cartofi cremos si delicios

E un pireu moale, fin ca o crema si se topeste in gura!!!

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 1 lingura sare
  • 1 lingura unt (margarina)
  • 300 ml lapte (aproximativ) 

Mod de preparare

Banalul pireu se pare ca are foarte multe metode de preparare si chiar ingrediente diferite. Unii pun lapte cand il prepara, altii nu; unii pun unt, altii margarina sau chiar smantana; unii pun si vegeta, altii nucsoara, etc.Unora le place moale, altora mai tare.Unora le place fin ca o crema, altora nu.

Va spun o reteta de pireu care se foloseste in aproape tot "neamul" meu. Cel mai bun pireu din cate am degustat! Si e o reteta  extrem de simpla, dar foarte reusita.

Puneti cartofii curatati si taiati in bucati mai mici la fiert, cu apa si sare. Dupa ce sunt fierti (verificati cu furculita), se strecoara foarte bine, se pun intr-un vas adanc si se mixeaza  bine bine cel putin cinci minute la viteza mica. Cand sunt mixati foarte bine, se adauga margarina, se mixeaza si se adauga laptele fierbinte, pe rand, timp in care se continua mixarea.

Se gusta de sare si daca e nevoie se mai adauga sare sau lapte (daca va place mai moale, ca si mie). Nu e cleios sau clicos, cum zic unii, doar daca cartofii nu-s in regula.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pireu de cartofi cremos si delicios" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Omleta la cuptor

Postat de gaby_d

Omleta la cuptor

Pui putin unt la topit intr-o tigaie si cand s-a incalzit adaugi carnatul taiat cubulete si ceapa taiata rondele. Calesti 2-3 minute. Adaugi leusteanul si opresti focul. Separi albusurile de...

Citeste continuarea

Aperitiv placinta zbuciumata la tigaie

Postat de Constelatialeu

Aperitiv placinta zbuciumata la tigaie

In primul rand am pus in ea cam ce-mi place mie, n-am respectat reteta 100%, eu nu le am cu busuiocul, unii, nu dau nume, nu mananca verdeturi, asa ca m-am rezumat la sare si piper. Mai intai...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.07.2011, 22:31
ce papa piticul...se vede ca e bun tare
la 14.07.2011, 22:48
ce pufos se vede
la 14.07.2011, 22:59
asa si este, Mirela...foarte pufos!
la 15.07.2011, 08:47
e bun bun
la 15.07.2011, 10:46
Se vede ca este pufos ! Bu, bun!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking