Ingrediente
- pulpa de porc gata portionata am avut eu
- cartofi vreo 4...erau mari....
- o ceasca de lapte
- un iaurt natur
- 2 catei de usturoi
- sare, piper
- bulion
- 1 lg faina
- jumatate de ceapa
- o cana supa de carne
- oregano
- patrnjel verde pt ornat
Mod de preparare
pulpele le-am presarat cu codimente pt friptura de porc si le-am pus in cratita sub capac, pe aragaz. le-am lasat la prajit tot adaugand cate putina supa de carne. cand s-a facut pe trei sferturi aprox, am taiat usturoul feliute subtiri si le-am pus peste carne. am mai lasat pana s-a facut de tot.
cartofii i-am pus la fiert in apa cu sare si frunza de telina. i-am mixat cu mixerul impreuna cu un iaurt natur si laptele caldut, pana am obtinut un piure cremos si fff fin.
sosul de rosii: am pus ceapa desfacuta felii la prajit in ulei de masline, am lasat pana s-a perpelit binoisor, am adaugat o lg de fain aapoi bulionul, cam 200 m, am amestecat totul fff bine, sa nu se faca cocolase si apoi am subtiat cu apa pana la consistenta dorita. am adaugat oregano ,o lg de zahar si un praf de sare. am lasat sa fiarba bine.
salata a facut-o sotul...ca sa nu zic ca nu face si el ceva...din rosii lunguiete verzi si rosii( aici se mananca mai mult rosiile verzi decat cele rosii...), o lg ulei de masline si sare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piure cremos cu pulpa de porc si sos dulce de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|