Pirojki rusesti cu carne

Postat de ctlina in Aperitive / Garnituri
14 Ian 2017 | 10337 vizualizari
Pirojki rusesti cu carne

Ce-mi plac, au iesit foarte bune, o reteta de sarbatoare foarte apreciata.

În noaptea de 13 spre 14 ianuarie, popoarele slave sărbătoresc Anul Nou pe stil vechi sau ajunul Sfântului Vasile. Tradiţia datează din anul 1918. În această seară, cetele de urători pornesc cu Pluguşorul, Ursul sau Capra, iar gospodinele pregătesc masa de sărbătoare şi împart dulciuri, nuci şi mere pentru ca în anul care vine să fie belşug în casă.
În popor se crede că dacă în noaptea de 13 spre 14 ianuare cerul este senin, atunci anul va fi roditor. Conform tradiţiei, în ajunul Sfântului Vasile se ghiceşte. Fata care doreşte să afle dacă se va mărita în noul an, merge la cocină şi întreabă porcul: "Hagi, la anu?". Dacă porcul grohăie, atunci fata se va mărita în acest an. (sursa: www.publika.md/) http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/01/pirojki-rusesti-cu-carne.html

Ingrediente

  • Pentru aluat :
  • 500 g de faina
  • 12-15 cl de lapte caldut
  • 1 plic de drojdie uscata
  • 1 lingura de zahar
  • ½ lingurita de sare
  • 2 oua
  • 100 g unt moale
  • Pentru umplutura:
  • 500 gr de carne tocata (amestec porc si vita)
  • 2 linguri ulei
  • 2 cepe esalota sau 1 ceapa rosie
  • 2 catei de usturoi
  • 1 albus de ou
  • sare 
  • piper
  • ½ lingurita de paprika
  • patrunjel proaspat tocat
  • 1 galbenus de ou

Mod de preparare

Se dizolvă drojdia în puțin lapte caldut cu zahărul. Se amestecă bine și se lasă sa creasca aproximativ 5 minute.

Intr-un bol, se toarnă făina, sarea și untul tăiat bucățele.

Se amestecă bine până când untul este complet încorporat.

Se adauga drojdia, oul si treptat laptele caldut.

Frământați bine pana cand aluatul devine elastic si neted (la robot timp de aproximativ 8 minute).

Se acopera si se lasa aluatul să crească într-un loc cald aproximativ 2-3 ore.

Preparati umplutura :

Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le foarte marunt. Reveniti-le intr-o tigaie in uleiul fierbinte, adaugati carnea si gatiti amestecand cateva minute. Puneti, sare, piper si paprika si amestecati.

Pentru a avea o compozitie cremoasa si omogena, am pus carnea in bolul robotului si am amestecat-o cu albusul de ou si patrunjelul tocat.

Se framanta si se degazează aluatul.

Intindem aluatul într-o foie dreptunghiulara subtire.

Cu o forma taiem cercuri (mai mari, mai mici, dupa dorinta).

In fiecare cerc, punem umplutura. Inchidem bine pirojkile - in forma de coltunas.

Depuneti-le pe o placa acoperita cu hartie de copt.

Incalziti cuptorul la 240°C.

Ungeti pirojkile cu galbenusul batut si le puteti decora cu un cutit.

Dati la cuptor pentru 6 minute, apoi scadeti temperatura la 210° si lasati inca 6 minute.

Sunt gata, se pot servi simple sau cu o salata verde bine asezonata.

 Pofta Buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Pirojki rusesti cu carne" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cartofi in straturi

Postat de rocsi_1612

Cartofi in straturi

Cartofii ii curatam, ii spalam si ii punem la fiert cu un praf de sare. Cand sunt patrunsi pe 3/4 ii luam de pe foc, ii scurgem de apa ramasa si ii lasam sa se racoreasca putin. Punem la fiert...

Citeste continuarea

Oua rosii, vopsite natural

Postat de RODIMUR

Oua rosii, vopsite natural

Mai întâi trebuie pregătită ”vopseaua”. Se pun cojile de ceapă într-un vas (să fie mai mult de jumătate) se acoperă bine cu apă rece și se dă oala la fiert,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.01.2017, 16:00
la 14.01.2017, 16:17
arata minunat!
la 14.01.2017, 16:37
La multi ani!
la 14.01.2017, 17:21
Arată grozav!...Dar franceza mea e cam obosită... Poți pune ingredientele în limba română? La mulți ani!
la 14.01.2017, 17:57
De aratat arata foarte bine... pacat ca nu ai scris ingredientele in limba romana...

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking