Se dizolvă drojdia în puțin lapte caldut cu zahărul. Se amestecă bine și se lasă sa creasca aproximativ 5 minute.
Intr-un bol, se toarnă făina, sarea și untul tăiat bucățele.
Se amestecă bine până când untul este complet încorporat.
Se adauga drojdia, oul si treptat laptele caldut.
Frământați bine pana cand aluatul devine elastic si neted (la robot timp de aproximativ 8 minute).
Se acopera si se lasa aluatul să crească într-un loc cald aproximativ 2-3 ore.
Preparati umplutura :
Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le foarte marunt. Reveniti-le intr-o tigaie in uleiul fierbinte, adaugati carnea si gatiti amestecand cateva minute. Puneti, sare, piper si paprika si amestecati.
Pentru a avea o compozitie cremoasa si omogena, am pus carnea in bolul robotului si am amestecat-o cu albusul de ou si patrunjelul tocat.
Se framanta si se degazează aluatul.
Intindem aluatul într-o foie dreptunghiulara subtire.
Cu o forma taiem cercuri (mai mari, mai mici, dupa dorinta).
In fiecare cerc, punem umplutura. Inchidem bine pirojkile - in forma de coltunas.
Depuneti-le pe o placa acoperita cu hartie de copt.
Incalziti cuptorul la 240°C.
Ungeti pirojkile cu galbenusul batut si le puteti decora cu un cutit.
Dati la cuptor pentru 6 minute, apoi scadeti temperatura la 210° si lasati inca 6 minute.
Sunt gata, se pot servi simple sau cu o salata verde bine asezonata.
Pofta Buna !