Ingrediente
- piscotele cat incap (dupa preferinta),reteta o gasesti aici:http://www.bucataras.ro/retete/piscotele-de-casababapiskota-36856.html
- 250-300 gr branza de vaca,
- 1 ou,
- 1 lingurita esenta lamaie,
- 1 lingurita esenta vanilie,
- coaja de la o lamaie,
- 4 linguri zahar,
- 300 ml frisca lichida(Creme Patisserie firma Meggle),
- 1 plic gelatina 10 gr maruntita alba dr Oetker.
- ciocolata alba rasa pentru ornat.
Mod de preparare
Punem gelatina intr o canita cu 100 ml apa deoparte sa se hidrateze. Ouale se despart. Galbenusul se adauga la branza impreuna cu esentele, coaja de lamaie si 2 linguri de zahar si se omogenizeaza. Albusul se bate cu un strop de sare pana se intareste. Se adauga celelalte 2 linguri de zahar ramase si se mai bate putin, apoi se amesteca cu compozitia cu branza de mai sus. Frisca se bate spuma tare. Gelatina hidratata se incalzeste foarte putin amestecand incontinu doar pana ce se topeste (nu se infierbanta altfel nu mai are efect) si se adauga la frisca si se mai bate putin pana redevine o spuma consistenta. Branza o adaugam la jumatate din frisca si le omogenizam pana devine cremoasa.
Luam o forma detasabila de tort rotund si asezam piscoturile in asa fel incat sa acopere cat mai mult din fundul formei. Crema de branza se niveleaza frumos apoi mai punem in asa fel piscoturile ca fiecare felie de tort sa aiba un piscot de-a lungul feliei. Jumatatea cealalta de frisca se mai bate putin sa-si recapete starea de spuma fina (deoarece gelatina lucreaza) o nivelam peste piscoturi si o presaram cu ce avem, dupa fantezie (ex: ciocolata alba rasa, fructe de padure, capsuni....).
Forma o acoperim cu folie si o asezam pe timp de o ora in congelator sau 3 ore in frigider daca am pus fructe deasupra. Inainte de servire, cu un cutit desprindem tortul de marginea formei si-l taiem cu un cutit ascutit in 8 parti egale (in jumatate,in patru,apoi fiecare parte in doua).
Daca ti-a placut reteta noastra "Piscotel cu fantezie" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|