Fantezie cu portocale

Postat de vio_dreams in Torturi
8 Feb 2013 | 26125 vizualizari
Fantezie cu portocale

Ingrediente

  • pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • pentru insiropat:
  • 200 ml suc natural din portocale
  • 3 linguri zahar
  • pentru crema de vanilie:
  • 1 plic budinca vanilie
  • 250 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 1 esenta vanilie
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 plic gelatina
  • pentru crema de portocale :
  • 1 plic budinca frisca
  • 250 ml suc natural din portocale
  • 3 linguri zahar
  • 1 esenta portocale
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 plic gelatina
  • pentru glazura:
  • 100 gr ciocolata alba
  • 50 ml frisca lichida
  • pentru jeleu:
  • 300 ml suc natural din portocale
  • 4 linguri zahar
  • 2 plicuri gelatina
  • pentru decor:
  • portocale
  • cocos
  • bombonele

Mod de preparare

Batem ouale cu zaharul si cand compozitia devine incepe sa se ingroase adaugam faina amestecand pana la omogenizare . Impartim in doua si coacem pe rand in forma de tort cu margini detasabile. 

Cand s-au rumenit putin le scoatem si lasam sa se raceasca. Asezam un blat pe un platou, punem in jurul lui inelul pentru tort si il insiropam .Siropul il preparam din sucul de portocala si zaharul pe care le dam intr-un clocot si le lasam apoi sa se raceasca. 

Batem bine cu mixerul frisca lichida pana devine ferma si o lasam la rece.

Punem apoi pe foc, intr-un vas laptele cu praful de budinca , zaharul si esenta de vanilie iar in alt vas sucul de portocale cu praful de budinca , zaharul si esenta de portocale. Le punem pe aragaz, la foc mic, mestecand continuu pana incep sa se ingroase. Dam deoparte apoi, acoperim cu folie alimentara sa nu prinda pojghita si lasam sa se raceasca. 

Pentru crema de portocale cantitatea de zahar este variabila in functie de cat de dulci sau acre sunt portocalele. Acelasi lucru e valabil si pentru sirop si jeleu. 

Dupa ce s-a racit amestecam fiecare compozitie in parte cu frisca . Preparam gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj si o incorporam in compozitie . Atentie, amestecati foarte bine, eventual va ajutati si de un mixer ca sa se imprastie uniform gelatina . 

Asamblam apoi crema astfel: cu o lingura incepem sa punem peste blat din crema . Punem chiar in centru o lingura de crema de vanilie apoi deasupra una de portocale, iarasi vanilie, portocale, si tot asa. 

In final vom obtine mai multe cercuri concentrice. 

Asezam al doilea blat deasupra si il insiropam .Dam la rece si preparam intre timp glazura: rupem bucatele mici ciocolata alba, o punem intr-o craticioara si adaugam frisca lichida.O punem pe foc la bain-marie(deasupra unui vas cu apa care fierbe), si mestecam pana se topeste ciocolata. Foarte mare atentie, fundul craticioarei in care este ciocolata nu trebuie sa vina in contact direct u apa fierbinte ci doar cu aburul, fiindca altfel se branzeste.

Turnam glazura peste tort si il dam din nou la frigider. 

Preparam intre timp jeleul astfel : dizolvam zaharul in sucul de portocale , preparam gelatina si o incorporam. 

Turnam jeleul astfel obtinut peste stratul de ciocolata si dam la frigider pentru cateva ore.Eu l-am lasat peste noapte. 

Pulverizam pe laterale sirop de portocale apoi decoram cu cocos.

Facem in mijloc o floricica din portocale si presaram bombonele . 

Il portionam si il savuram pe indelete pana la ultima firimitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fantezie cu portocale" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (41)
Retete similare

Desert Fantezie cu ciocolata

Postat de AlexandraOrdean

Desert Fantezie cu ciocolata

Crema: Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Adaugat branza de vaci si frisca batuta tare, mascarpone, putina esenta si coaja de portocala amestecand de sus in jos pana se...

Citeste continuarea

Prajitura "Fantezie de Halloween" cu dovleac, evident :)

Postat de klausenburger

Prajitura "Fantezie de Halloween" cu dovleac, evident :)

1. Puneti pe bain-marie ciocolata si untul si amestecati pana se dizolva. Adaugati laptele, galbenusurile, zaharul si amestecati pana cand se ingroasa ca un sos mai gros. Luati de pe foc si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.02.2013, 09:27
muuuuuuuuult m-a bantuit tortul asta
la 08.02.2013, 09:33
frumos tort
la 08.02.2013, 09:36
Tare bine arata
la 08.02.2013, 10:11
fain
la 08.02.2013, 10:17
De vis acest tort! Nu intamplator ti-ai ales ID vio_dreams!

Vezi toate comentariile (41)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking