Prajitura "Fantezie de Halloween" cu dovleac, evident :)

Postat de klausenburger in Prajituri
10 Oct 2009 | 20412 vizualizari
Prajitura "Fantezie de Halloween" cu dovleac, evident :)

Asadar, ieri am incercat prima masca de fantoma. Si am speriat doar raftul cu jucarii de Halloween din Kaufland! Tremurau doar spirtoasele pe alaturi da' nu mi-am dat seama daca de frica sau de prea multele grade continute. Si in toata euforia asta tomnatica mai mult sau mai putin inspaimantatoare ca de ziua vrajitoarelor care se apropie m-am intors acasa sa fac o prajiturica al carei personaj principal sa fie detinatorul luminii de la Apus de Halloween... dovleacul. Despre vrajitoare ma abtin sa spun ceva. C-or fi bune, ori doar mai putin bune, importanta e puterea lor de a ne face sa credem in binele sau raul suprem, adaptat fiecaruia dintre noi. Poate ca sunt doar acele fete rele care ajung unde vor ele. Si deja fantezia ma poarta spre scris de basme...dragele mele copilarii. Lor le dedic aceasta facatura inspirata de Haloween-ul american si voua care inca mai aveti curajul sa fiti copii.

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 100 gr ciocolata
  • 200 ml lapte
  • 100 gr zahar
  • 80 gr unt
  • 200 gr faina
  • 100 gr nuca
  • 4 linguri de dovleac ras
  • 1 lingurita esenta de portocale
  • 1 lingurita esenta de migdale
  • 1 praf de copt
  • Pentru crema:
  • 500 ml frisca
  • aproximativ 200 gr piuree de dovleac copt
  • aproximativ 100 ml lichior crema de whisky
  • 1 lingurita esenta de rom

Mod de preparare

1. Puneti pe bain-marie ciocolata si untul si amestecati pana se dizolva. Adaugati laptele, galbenusurile, zaharul si amestecati pana cand se ingroasa ca un sos mai gros. Luati de pe foc si adaugati-i nuca, esentele, dovleacul ras si amestecati. In final puneti praful de copt, faina si albusul batut spuma si amestecati usor prin rasturnare. Dati la copt pentru 20 minute.

2. Bateti frisca si cand s-a intarit adaugati-i tot piureul de dovleac. Bateti din nou apoi cand vedeti ca se intareste bine, adaugati usor lichiorul pana crema devine pufoasa. Apoi adaugati si esenta de rom si daca va plac, chiar cateva stafide. Intindeti crema pe blatul racit si dati la frigider pentru cel putin 1 ora.

3. Decorati cu ciocolata rasa, fulgi de ciocolata si taiati in felii,romburi, triunghiuri sau ce alte forme va vor placea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Fantezie de Halloween" cu dovleac, evident :)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (61)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Desert fursecuri cu lamaie

Postat de mirela0911

Desert fursecuri cu lamaie

Untul la temperatura camerei se mixeaza bine cu sarea, zaharul vanilta si zaharul pudra. Se adauga pe rand cate un ou si se mixeaza bine dupa fiecare. La final se adauga sucul de la lamaie, coaja...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere si aluat fraged

Postat de oanapl

Desert prajitura cu mere si aluat fraged

Cântărești toate ingredientele pentru aluat si apoi le amesteci repede cât este untul rece.  Obții cca. 1 kg de aluat. Învelești aluatul în folie transparentă și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.10.2009, 15:07
uau....foarte sofisticat si luxos arata, cred ca e foaaarte buna, deosebita.
la 10.10.2009, 17:46
la 10.10.2009, 18:07
fara suparare, dar reteta pare preluata de undeva, nu realizata de Klausenburger. de ce nu apar si poze din timpul prepararii?
la 10.10.2009, 18:45
Poate n-o fi avut timp de poze in timpul prepararii. Pana la urma rezultatul final conteaza.
la 10.10.2009, 23:39
Miha d ... reteta e facuta de mine asa cum am imaginat-o eu dupa ce m-am documentat cam cu se face dovleacul prin alte tari ale lumii. intotdeauna am avut probleme cu pozele din timpul prepararii. gatesc mereu contracronometru. pe asta am facut-o cu foarte putin timp inainte sa imi soseasca oaspetii si am salvat ultimele bucatele pentru poze facute la miez de noapte dupa ce mi-am culcat oaspetii ... banuiesc ca la asemenea comentariu, explicatiile sunt totusi de prisos. le-am dat totusi. eu mi-as permite sa-ti sugerez sa incerci si tu sa creezi ceva nou. e mai constructiv, sincer. si loc e pentru toti in lume...

Vezi toate comentariile (61)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking