Ingrediente
- Pentru blat:
- 5 oua
- 100 gr ciocolata
- 200 ml lapte
- 100 gr zahar
- 80 gr unt
- 200 gr faina
- 100 gr nuca
- 4 linguri de dovleac ras
- 1 lingurita esenta de portocale
- 1 lingurita esenta de migdale
- 1 praf de copt
- Pentru crema:
- 500 ml frisca
- aproximativ 200 gr piuree de dovleac copt
- aproximativ 100 ml lichior crema de whisky
- 1 lingurita esenta de rom
Mod de preparare
1. Puneti pe bain-marie ciocolata si untul si amestecati pana se dizolva. Adaugati laptele, galbenusurile, zaharul si amestecati pana cand se ingroasa ca un sos mai gros. Luati de pe foc si adaugati-i nuca, esentele, dovleacul ras si amestecati. In final puneti praful de copt, faina si albusul batut spuma si amestecati usor prin rasturnare. Dati la copt pentru 20 minute.
2. Bateti frisca si cand s-a intarit adaugati-i tot piureul de dovleac. Bateti din nou apoi cand vedeti ca se intareste bine, adaugati usor lichiorul pana crema devine pufoasa. Apoi adaugati si esenta de rom si daca va plac, chiar cateva stafide. Intindeti crema pe blatul racit si dati la frigider pentru cel putin 1 ora.
3. Decorati cu ciocolata rasa, fulgi de ciocolata si taiati in felii,romburi, triunghiuri sau ce alte forme va vor placea.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Fantezie de Halloween" cu dovleac, evident :)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (61)
|