Ingrediente
- 500 gr miez de dovleac proaspat taiat in cuburi (eu am folosit congelat)
- 3 oua
- 5 linguri de zahar (reteta cere 7 de zahar brun)
- 1 lingurita de scortisoara
- 1/2 lingurita de pudra de ghimbir Kotanyi
- 1/4 lingurita de nucsoara
- 200 ml lapte
- 25 gr unt
- putina sare
Mod de preparare
Se pune dovleacul intr-o cratita cu putina apa si un varf de cutit de sare.Se acopera si se da la fiert cam 15 minute sau pana cand e moale dovleacul. Eu am pus putina apa si nu a fost nevoie sa o scurg.
Cand s-a racit se face dovleacul pireu.
Intr-un bol se bat ouale,zaharul,scortisoara,nucsoara,ghimbirul si laptele.Adauga pireul de dovleac si amesteca.
Se unge o forma de copt cu unt,eu am folosit una de chec. Se adauga compozitia si se da la cuptorul preincalzit.
Se tine cam 40 de minute sau pana cand nu mai joaca mijlocul daca e scuturata forma.
Se lasa sa se raceasca. Se poate servi cu frisca daca nu sunteti la dieta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pumpkin flan" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|