Tort in 2 culori

Postat de doralinda72 in Torturi
13 Dec 2012 | 5624 vizualizari
Tort in 2 culori

Bun, cerintele la mine acasa sunt diferite, fetitele vor ciocolata, sotul altceva! Deci m-am gandit sa impac si "capra si varza" ! Asa ca am facut un tort care sa fie pe placul la toti!

Ingrediente

  • Ptr blat:
  • 190 gr faina care are deja incorporat praful de copt
  • 170 gr unt
  • 225 zahar
  • 2 oua mari
  • o lingura coaja rasa de portocala
  • Ptr crema de portocala:
  • w linguri corn flour
  • 60 gr zahar
  • 129 ml suc proaspat de portocale
  • 1 linguri coaja rasa de lamaie
  • 1 lingura coaja rasa portocala
  • 40 gr unt
  • 30 gr zahar tos(ice sugar)
  • Ptr crema de ciocolata:
  • 125 gr ciocolata ptr topit
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura coniac
  • 200 gr frisca
  • putina sare
  • putina vanilia
  • Ptr glazura:
  • 125 gr ciocolata
  • 160 gr zahar tos
  • 2 galbebusuri
  • 2-3 linguri coniac
  • 2 linguri unt

Mod de preparare

Ptr blat, batem cca 4 minute cu mixerul toate ingredientele pana devine o compozitie moale si pufoasa, apoi turnam intr-o tava unsa in prealabil cu unt si presarata cu putina faina. Coacem la cuptorul preincalzit la 175 C cca 40 minute ( depinde de cuptorul fiecaruia).

Iintre timp facem crema de portocale prin amestecarea zaharului cu corn flour, adaugam apoi sucul de portocale si fierbem putin la foc mediu amestecand pana se va intari. O luam de pe foc si adaugam coaja de porocala si sucul de la lamaie incet amestecand. Apoi acoperim vasul cu film transparent si lasam sa se raceasca. Cand e gata, punem untul topit care este amestecat cu zaharul tos( icesugar) in crema rece deja.

Ptr crema de ciocolata, topim ciocolata in bain marie( sau direct pe foc cu putin lapte) adaugand galbenusurile amestecand tot timpul. Apoi punem sarea,coniacul si vanilia si amestecam repede. Lasam sa se raceasca. Cand s-a racit, punem frisca si amestecam pana devine omogen.

Cand blatul s-a racit, taiem pe orizontal in doua si punem cremele pe fiecare jumatate. Daca vreti, puteti stropi blatul cu putin lapte ptr a fi mai moale. apoi punem deasupra glazura pe care am facut-o asa: am topit ciocolata pe foc mic cu putin lapte, am luat craticioara de pe foc si am adaugat restul de ingrediente amestecand repede. Nu puneti tot coniacul, lasati inca o lingura ptr la sfarsit daca mai e nevoie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort in 2 culori" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (41)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tort cu coacaze rosii si albe

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort cu coacaze rosii si albe

Iata cum se prepara Reteta de tort cu coacaze rosii si albe Pentru ca mi-am pregatit blaturile cu o zi inainte, m-am apucat sa fac cremele si sa montez tortul in etape, aici e treaba cu rabdare...

Citeste continuarea

Desert tort Unicorn 2

Postat de momo121

Desert tort Unicorn 2

Pentru blatul de ciocolata:        Intr-un bol punem untul si ciocolata taiate marunt si le topim la microunde sau le punem intr-un ibric si le topim la foc mic (cum va este...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.12.2012, 14:12
Super
la 13.12.2012, 14:12
E în două culori dar l-aş dovedi din două mişcări Dora
la 13.12.2012, 14:14
fain
la 13.12.2012, 14:15
Padre
la 13.12.2012, 14:16
Parinte ) sunteti adorabil )

Vezi toate comentariile (41)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking