Piscoturi pufoase cu stafide si rahat de trandafiri

Postat de ancutsa in Dulciuri
22 Aug 2016 | 2013 vizualizari
Piscoturi pufoase cu stafide si rahat de trandafiri

Reteta o am de la mama, am incercat-o prima oara acum 2 ani si am fost foarte incantata de consistenta piscoturilor, comparativ cu experimentele mele de pana la acea vreme. De atunci le-am tot gatit si au ramas preferatele mele :) Sper sa va placa si voua!

Ingrediente

  • 5 oua
  • 10 linguri zahar (aprox 200 g)
  • 10 linguri faina (aprox 200 g)
  • 5 linguri ulei
  • 1varf de lingurita cu sare
  • 1 lingurita amoniac stins in zeama de lamaie
  • Coaja rasa de lamaie, stafide, rahat
  • Zahar farin

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul.

Separam ouale. Batem albusurile si un varf de lingurita de sare cu telul sau mixerul pana se obtine o spuma nu prea tare. Apoi amestecam galbenusurile si zaharul cu mixerul pana obtinem o crema (aprox 1 minut).

Peste galbenusuri turnam spuma de albusuri, amestecam bine cu o spatula, picuram si uleiul si amestecam continuu.

Adaugam amoniacul stins in zeama de lamaie, coaja de lamaie si turnam in ploaie faina, amestecand tot timpul cu spatula.

Vom obtine un aluat foarte moale, din care vom pune cu lingurita in tava piscoturi la distanta intre ele, pentru ca isi mari volumul in cuptor.

Se orneaza cu stafide si rahat si se dau la cuptorul pre-incalzit pentru aprox. 20 de minute, la foc mediu.

Ele sunt gata cand devin aurii pe margini. Eu am obtinut 2 tavi.

Dupa ce le scoatem in cuptor, le asezam pe o farfurie presarata cu zahar farin si le pudram tot cu zahar farin. Sunt foarte moi si pufoase si gata de savurat!

Sa le gatiti pentru cei dragi!

Pofta Buna!

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2014/04/piscoturi-pufoase.html

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piscoturi pufoase cu stafide si rahat de trandafiri" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Kourampiedes

Postat de RuxyRux

Kourampiedes

Am incins cuptorul la 200 de grade si am copt migdalele timp de 7 sau 8 minute, le-am scos, le-am racit si le-am facut pudra la blender. Untul moale la temperatura camerei ( obligatoriu) se...

Citeste continuarea

Reteta de preparare a papanasilor cu mascarpone si branza pufoasa cu smantana

Postat de Constelatialeu

Reteta de preparare a papanasilor cu mascarpone si branza pufoasa cu smantana

Reteta de preparare a papanasilor Intr-un castron punem mascarponele,branza pufoasa,ouale,zaharul si vanilia,omogenizam bine sa nu ramana cocoloase. Separat cernem faina si o amestecam cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.08.2016, 14:51
la 22.08.2016, 16:36
vreau si eu
la 22.08.2016, 16:47
bune
la 22.08.2016, 17:16
Minunateee!
la 22.08.2016, 17:59
Multumesc mult!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking