Ingrediente
- făină albă de grâu 660 gr
- ulei de floarea soarelui 3 linguri,
- iaurt cca. 400 ml,
- sare iodată 1 lingură,
- zahăr tos 2 linguri,
- drojdie uscată 2 lingurițe,
- ou 1 bucată,
- mix de semințe (dovleac, floarea soarelui, in, susan) cca. 3 linguri.
Mod de preparare
În cuva mașinii de pâine se pun pe rând iaurtul, făina, sarea, zahărul, uleiul și drojdia. Se programeaza aparatul de preparat pâine pentru aluat cca. 90 de minute. A fost ultima răbufinire a Maricică. Dar și-a dus treaba la capăt. După ce a frâmântat cu ultimele puteri aluatul, l-am scos din cuvă și l-am lăsat la dospit cca 30 de minute. Apoi aluatul, se răstoarnă pe planșeta înfăinată, se rup bucățele, ce se rounjesc în mâini, atît cât sî se obțină pituțele, se crestează, apoi se ung cu ou bătut, se presară sare iodată și semințe. Se așează pe tava tapetată cu hârtie de pregament și se dau la copt în cuptorul preîncins cca. 30 de minute la 200 grade.
Spor și poftă bună!
După Marcicica, a făcut treabă bună, se scoate
Daca ti-a placut reteta noastra "Pituțe cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|