Piure de cartofi by Jamie Oliver

Postat de silvi0ara in Jamie Oliver
1 Aug 2010 | 24037 vizualizari
Piure de cartofi by Jamie Oliver

Cu ceva timp in urma am vazut la tv.o reteta de piure pregatita de Jamie Oliver,preluata si de el din bucataria Irlandeza,putin mai altfel decat cel clasic,si am zis sa incerc si eu.A avut dreptate,este tare bun si merita incercat.

Ingrediente

  • 4-5 cartofi galbeni  
  • 1 legatura ceapa verde  
  • 15o ml lapte  
  • 2 linguri unt  
  • sare

Mod de preparare

Cartofii se curata, se spala si se pun la fiert in apa cu sare. Se tin pe foc  cam 30 minute, se incearca apoi cu o furculita, daca aceasta intra usor, cartofii sunt fierti.

Cartofii se scurg bine si se sfarama cu pasatorul,sau cu o furculita,impreuna cu 1 lingura de unt. Daca se foloseste mixerul piureul devine cleios,nu mai are aceiasi consistenta.Separat intr-o craticioara se pune laptele la incalzit impreuna cu 1 lingura de unt, dar sa aveti grija sa nu fiarba,cand s-a topit tot untul se adauga mai intai partea alba de la ceapa,ea fiind putin mai tare are novoie da fie pusa prima pe foc.Se lasa 1 minut pe foc apoi se adauga si frunzele verzi ale cepei.Se mai tin pe foc 1 minut apoi se ia laptele de pe foc si se toarna peste cartofi.Se omogenizeaza bine,apoi se pot servi langa o friptura,snitel sau orice va place.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de cartofi by Jamie Oliver" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Galina mia

Postat de epurasha2bb

Galina mia

Se fierbe bine gaina/puiul grill in apa cu sare si apoi se baga la cuptor intr-o tava. Gainusa se va freca pe toata suprafata cu ierburi aromate Provence de la Kotani (sau se face o tocatura...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.08.2010, 14:00
la 01.08.2010, 14:24
Foarte bun in Franta este o reteta asemanatoare, ecrasée de cartofi se numeste ( cartofi zdrobiti s-ar traduce) din cartofi mai fermi zdrobiti cu furculita sa ramana bucatelemai mari, amestecati cu ulei de masline unt si verdeturi . Mie imi plac foarte mult. Toate pt reteta ta .
la 01.08.2010, 14:35
Am o prietena din moldova care face ceva asemator,ii numeste cartofi tartaniti.Ii fierbe,ii zdrobeste putin si pune ceapa,sunt foarte buni si asa.
la 01.08.2010, 14:50
foarte bun, eu fac amestecat cu boerenkool asa se numeste este un fel de salata mai grosiera asa, o oparesc impreuna cu cartofii...mai amestec si cu andive cartofii, iarna mai ales.
la 01.08.2010, 14:56
Rivka,am auzit de ea,dar nu am vazut-o inca.

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking