Piure de cartofi cu cascaval si busuioc - dupa reteta lui Cristi Roman

Postat de Ina in Aperitive / Garnituri
27 Oct 2012 | 4311 vizualizari
Piure de cartofi cu cascaval si busuioc - dupa reteta lui Cristi Roman

Un piure cu adevarat gustos, avand o consistenta pastoasa, aerata si aroma puternica de cascaval si busuioc.

Ingrediente

  • 7-8 cartofi
  • 100 ml lapte (mai mult sau mai putin)
  • 50 grame unt;
  • busuioc maruntit
  • sare,
  • piper
  • 100 g cascaval ras
  • cateva fire de patrunjel verde

Mod de preparare

Curatam cartofii de coaja, ii spalam si-i taiem in 4-6 bucati, apoi ii punem la fiert in apa cu sare.  Cand furculita intra usor in ei, scurgem apa in care au fiert si o aruncam.

Adaugam  peste cartofii fierti cca 100 ml. lapte fierbinte si 50 g unt  si-i pasam ca sa obtinem o pasta omogena. Presaram  busuioc maruntit, piper macinat , adaugam 100 g cascaval ras si omogenizam. Daca piureul este prea tare, mai adaugam lapte fierbinte. Potrivim gustul de sare si servim fierbinte, cu mult patrunjel verde deasupra  sau incorporat .

Noi am servit alaturi de carnati prajiti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de cartofi cu cascaval si busuioc - dupa reteta lui Cristi Roman" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Aperitiv rosii umplute cu feta si ardei copt

Postat de Oana

Aperitiv rosii umplute cu feta si ardei copt

Branza feta se sfarama intr-un bol cu furculita. Se adauga ardeiul copt tocat cubulete, catelul de usturoi dat pe razatoarea mica, patrunjelul tocat marunt si se condimenteaza cu sare si piper...

Citeste continuarea

Aperitiv chiftele de legume

Postat de Ksenya

Aperitiv chiftele de legume

Curatam toate legumele de coaja. Dovlecelul il dam prin razatoarea mica, presaram putina sare si dam deoparte pentru 15 minute, la fel procedam si cu cartofii. Restul legumelor   le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.10.2012, 19:22
Am facut mancare pentru Medi' )
la 27.10.2012, 19:26
oau ce mancare buna, ma invit la masa
la 27.10.2012, 19:27
la 27.10.2012, 19:34
Pana sa citesc reteta lui Cristi faceam piureul clasic: cartofi, lapte, unt, sare, piper. Dar cascavalul ras si busuiocul schimba gustul cu muuult in bine! Merita incercat. Singurul lucru pe care nu l-am folosit , desi Cristi-l include in reteta, este ceapa.
la 27.10.2012, 19:53
mai am eu o reteta senzationala de piure...urmeaza sa o pregatesc....

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking