Piure de cartofi cu chiftele si sos marinat

Postat de carla27carla in Mancaruri cu carne
15 Mai 2016 | 4581 vizualizari
Piure de cartofi cu chiftele si sos marinat

Ingrediente

  • Chiftele de porc :http://www.bucataras.ro/retete/chiftelute-din-carne-de-porc-16127.html
  • 1 kg cartofi
  • 300 gr unt
  • 150 ml lapte caldut
  • sare
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lg faina alba
  • 400 ml bulion de rosii
  • 50 ml ulei
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lgt zahar

Mod de preparare

Chiftelele se pregatesc conform retetei http://www.bucataras.ro/retete/chiftelute-din-carne-de-porc-16127.html.Se curata cartofii si se pun la fiert in apa cu sare.Intre timp se pregateste sosul marinat. Se curata ceapa si cateii de usturoi, se toaca marunt ceapa si usturoiul.

Intr-o craticioara se pune uleiul la incins, se adauga ceapa si se lasa sa se caleasca. Apoi se adauga usturoiul si se lasa sa se calasca si el. Se adauga 1 lg de faina alba ,se lasa sa se caleasca un pic si se stinge cu bulion si apa. Se lasa sa fiarba bine pana usturoiul si ceapa sunt fierte. Se adauga sare, piper, o foaie de dafin si 1 lgt de zahar si se amesteca bine. Se mai lasa sa dea un clocot si se stinge focul. Se pregateste pireul. Cartofii fierti se scurg de apa, se pune untul si se paseaza bine. Se mai adauga si laptele caldut si se amesteca pana devine fin si cremos.

Se serveste cald cu sos si chiftele si castraveti murati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de cartofi cu chiftele si sos marinat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Mancare de orez cu sos de legume si pastrama de porc

Postat de AdrianUdrea

Mancare de orez cu sos de legume si pastrama de porc

Orezul l-am preparat la multicooker, ca sa nu mai am grija lui. In ulei si unt, se calesc ceapa si morcovul tocate marunt, pe programul FRY setat pentru 15 minute. Se amesteca din cand in...

Citeste continuarea

Sarmalute in Foi de Vita (Reteta Video)

Postat de Ina75

Sarmalute in Foi de Vita (Reteta Video)

Pregatim aragazul si o craticioara in care punem apa, pe care o lasam sa fiarba.Cand apa fierbe adaugam frunzele de vita si le lasam sa clocoteasca aproximtiv 5 minute.Cand frunzele de vita sunt...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.05.2016, 14:54
la 15.05.2016, 15:00
la 15.05.2016, 15:14
Bunnn!
la 15.05.2016, 15:47
bun bun
la 15.05.2016, 16:09
tare bun!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking