Dovlecei umpluti

Postat de merisor67 in Mancaruri cu carne
27 Iun 2013 | 10853 vizualizari
Dovlecei umpluti

Pentru ca este sezonul lor si am primit cativa de la tara, m-am gandit sa gatesc o parte din ei si umpluti, imi plac mai mult decat ardeii, dar am adaugat si cativa ardei pentru a impaca toti membrii familiei.

Ingrediente

  • 2 dovlecei
  • 4 ardei
  • 1 kg carne tocata amestec:porc + vita + pui
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 2 capatani usturoi
  • 150 gr orez
  • 450 gr pasta de rosii cu ardei
  • 2 l apa
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • foi de dafin
  • 2 rosii
  • 2-3 linguri ulei

Mod de preparare

Curatam dovleceii de coaja, ii taien in doua pe lungime si cu ajutotul unui cutit si a unei lingurite scpbim interiorul cat sa inlaturam semintele.

La ardei taiem capacul cu codita si cu ajutorul unei lingurite scobim nervurile si inlaturam semintele. Ii spalam si ii lasam la scurs pana pregatim umplutura.

Spalam orezul si il lasam putin in apa rece.

Tocam legumele curatate in cubulete mici si le punelm la inabusit in ulei si putina apa. Nu le lasam decat cateva minute dupa care adaugam carnea tocata si amestecam la foc moale pana incepe carnea sa lase grasime, apoi potrivim de condimente si sare, adaugam orezul si mai lasam 5 minute pe foc dupa care lasam la rece.

Pregatim si sosul in care fierbem ardeii, adica amestecam pasta de rosii cu apa, adaugam condimente si foile de dafin. Punem la inceput putina apa, restul o adaugam dupa ce asezam dovleceii si ardei, pentru a nu face zeama lunga.

Dupa ce s-a racit amestecul de legume si carne, adaugam in el jumatate din patrunjel tocat, umplem dovleceii si ardei cam trei sferturi, ii capacim cu cate o felie de rosie si ii asezam in vasul in care ii vom fierbe. Adaugam sosul peste ei si restul de apa atat cat sa fie aproape acoperiti si ii fierbem la foc mediu pentru aproximativ 40 minute.

Gustam pe parcurs din sos si ne dam seama daca mai necesita sare sau condimente. Cand oprim focul adaugam restul de patrunjel tocat.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (44)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Dovlecei umpluti cu de toate

Postat de panacris

Dovlecei umpluti cu de toate

Dovlecelul se curăță, apoi se taie pe din două transversal, se curăță de semințe, apoi se pun cele două bucăți într-un vas termorezistent, se stropesc cu puțin ulei de măsline...

Citeste continuarea

Dovlecei umpluti cu branza

Postat de katty

Dovlecei umpluti cu branza

Spalam dovleceii, le taiem capetele si ii taiem in jumatate pe lungime. Cu o lingurita scoatem partea cu semintele. Presaram putina sare si piper si ii lasam deoparte. Taiem afumatura cubulete...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.06.2013, 11:54
Am plecat,vin repede la tine
la 27.06.2013, 11:55
Mena ii pastrez calzi pentru tine
la 27.06.2013, 11:59
la 27.06.2013, 12:03
buni buni
la 27.06.2013, 12:07

Vezi toate comentariile (44)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking