Piure de cartofi cu costite la cuptor si cu sos de mere

Postat de daniastefania in Porc
3 Feb 2015 | 3655 vizualizari
Piure de cartofi cu costite la cuptor si cu sos de mere

Este o reteta foarte simpla, dar delicioasa. Sper sa fie si pe gustul vostru!

Ingrediente

  • 1 bucata coaste de porc
  • Sucul de la 1\2 lamaie
  • Sucul de la 1/2 portocala
  • 1 lingura miere
  • 1/4 lingurita cimbru
  • sare
  • 6 cartofi
  • 100 gr unt
  • 200 ml lapte
  • 2 mere

Mod de preparare

Punem intr-un vas mierea, sucul de lamaie, cimbrul si1/4 lingurita de sare. Le amestecam bine. Cu acest amestec ungem foarte bine coastele de porc spalate si uscate. Se pun coastele intr-o tava de cuptor unsa cu ulei, se stropesc cu sucul de portocala  si se dau la cuptor la foc mediu 45 minute. Apoi se intorc coastele pe cealalta parte si se mai lasa in cuptor circa 30 minute!

Intre timp se curata cartofii si se fierb in apa cu sare. Cand sunt fierti cartofii se scurg si se fac piure. Se adauga untul si laptele cald.

Se amesteca bine sa iasa un piure cremos.

Pentru sosul de mere, se curata merele, se razuiesc si se pun pe foc intr-un vas. Se adauga putin din uleiul in care s-au prajit coastele si se asezoneaza dupa gust. Se lasa pe foc cam 5 minute.

Se serveste piureul cald alaturi de costitele rumene si sosul de mere.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de cartofi cu costite la cuptor si cu sos de mere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (2)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Mamaliga cu robiola si carne la cuptor

Postat de caroline

Mamaliga cu robiola si carne la cuptor

Carnea taiata in bucati mai mici , o spalam si o punem intr-o tigaie antiaderenta cu 1-2 linguri de ulei.Lasam la foc iute pana ce carnea se rumeneste pe toate partile dupa care adaugam ulei si...

Citeste continuarea

Muschiulet impletit cu bacon si ciuperci

Postat de rocsi_1612

Muschiulet impletit cu bacon si ciuperci

Spalam muschiuletul si il stergem cu servetele de bucatarie. Il asezam pe tocator, taiem 3 fasii pe lung de grosimi aproximativ egale, insa un capat il lasam intreg. Intr-un bol, amestecam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.02.2015, 16:33
la 06.02.2015, 15:24

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking