Ingrediente
- cca 1 kg cartofi dulci ( americani)
- 2 linguri cu unt
- 80 gr ciuperci in ulei
- lapte
- sare
- marar
Mod de preparare
Cartofii i-am curatat de coaja, i-am spalat , i-am taiat cuburi si i-am pus la fiert in apa rece cu sare .
I-am lasat sa fiarba cam 25 minute . Incercati cu o furculita sa fiti siguri ca sunt fierti : daca furculita intra usor in cartof atunci este fiert .
Am scurs bine cartofii de apa in care au fiert .
Mixam apoi cartofii cu untul,sare si lapte pana ce devin o crema .
Scurgem ciupercile de uleiul din conserva si le adaugam la piure. Amestecam bine ingredientele cu o lingura .
Se serveste cald presarand marar !
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de cartofi dulci cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|