Piure din spanac cu smantana vegetala

Postat de panacris in Mancaruri de post
2 Apr 2019 | 3286 vizualizari
Piure din spanac cu smantana vegetala


Un preparat din spanac, culmea, pe gustul Zmeisorilor!  O reteta simpla, dar tare gustoasa din seria Primavara din farfurie - "retete de post creative"! 

Ingrediente

  • spanac congelat 500 g,
  • smantana de gatit vegetala Cucina d Oro cca. 300 ml,
  • amidon cca. 100 g,
  • sare Hymalaya 1 lingura,
  • nucsoara ½ lingurita,
  • usturoi 3-4 catei,
  • ulei de masline 2 linguri.

Mod de preparare

Usturoiul se curata, se toaca marunt si se caleste rapid in ulei fara sa se rumeneasca, apoi se adauga spanacul congelat, se adauga cca. 100 ml apa si se lasa la fiert la foc mic pana se dezgheata spanacul.

Se trage de pe foc, se adauga amidonul dizolvat in smantana vegetala. Se asezoneaza de sare si nucsoara, se lasa la gatit la foc mic, amestecandu-se continuu ca. 5 minute pana se ingroase sosul.

Se serveste simpla in zilele de post sau cu oua ochi sau orice preparat din carne in zilele de dulce.

Spor si pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure din spanac cu smantana vegetala" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tocanita de pleurotus cu naut

Postat de privatelaura

Tocanita de pleurotus cu naut

Spalam si curatam ciupercile de eventuale impuritati. Le taiem grosier. Curatam si spalam legumele. Ceapa o tocam cuburi, morcovul il dam pe razatoare, usturoiul il zdrobim si apoi il tocam...

Citeste continuarea

Mancare de spanac, cu leurda si orez

Postat de RODIMUR

Mancare de spanac, cu leurda si orez

Se curăță cepele, se spală, se taie rondele și se călesc, la foc mic, în ulei suficient, ca să nu se ardă. Se taie și se aruncă partea inferioară a firelor de leurdă (cam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.04.2019, 19:06
la 02.04.2019, 19:08
Cât de bun trebuie să fie...!
la 02.04.2019, 19:13
Imi place farfuria....
la 02.04.2019, 19:15
Am notat Cleme
la 02.04.2019, 19:30
Bun si preparatul! Frumos platoul!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking