Piure taranesc in vasul roman cu pui si usturoi

Postat de RuxyRux in Pui
22 Oct 2015 | 3533 vizualizari
Piure taranesc in vasul roman cu pui si usturoi

Buuuun de tot!

Ingrediente

  • Un piept de pui mare (sau doi mai micuti)
  • 10 cartofi mari
  • 300 gr afumatura (eu am avut cotlet ciobanesc la jar)
  • 2 cepe rosii mari
  • sare dupa gust
  • o canita de ulei
  • 5 catei de usturoi
  • piper

Mod de preparare

Se fierb cartofii ca pentru piure. 

Intr-o tigaie se caleste usor ceapa presarata cu foarte putina sare, se pune si afumatura taiata dupa dorinta, eu am taiat si fasii si cuburi si se lasa in jur de 5 minute la foc mic, pana se rumeneste usor afumatura si ceapa de inmoaie bine, eu am pus si doua linguri din zeama de la cartofi.

Cartofii se scurg de apa si se pune ceapa cu afumatura si zeama care a mai ramas si cu o lingura de lemn se omogenizeaza, se potriveste gustul de sare si piper. Vasul roman se tine putin in apa, de fapt eu il trec sub jet de cateva ori, se unge cu ulei peste tot si se pune piureul.

Se da la cuptor.

Cat timp fierb cartofii pentru piure se trage pieptul de pui feliat mai grosut in tigaie cu ulei, condimente dupa bunul plac, eu am pus doar sare, piper si usturoi zdrobit.

Cand este aproape gata, se pune la cuptor deasupra piureului si se lasa la gratinat.

Mancati-l cu muraturi, se combina perfect!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure taranesc in vasul roman cu pui si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pui intreg la punga, gatit la cuptor

Postat de mirela0911

Pui intreg la punga, gatit la cuptor

Se spala bine puiul, apoi se lasa sa se scurga de apa. Se condimenteaza cu sare, piper, boia si condimente pentru pui. Se pune in punga, apoi se toarna uleiul si sosul de soia. Se maseaza bine...

Citeste continuarea

Pulpe de pui cu sos balsamic, masline si ardei gras

Postat de Lia1

Pulpe de pui cu sos balsamic, masline si ardei gras

Daca doriti sa preparati voi insiva aceste mirodenii numite Herbes de Provence aveti reteta:  Herbes de Provence Se spala bine pulpele de pui si se sterg prin tamponare cu prosoape de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.10.2015, 19:14
Mmm... ce culori interesante. Arata delicios.Bravo Rux Ti-am zis azi ca esti o bucatareasa exceptionala?
la 22.10.2015, 19:16
la 22.10.2015, 19:21
la 22.10.2015, 19:22
yammmiiii.... cat de bun e!
la 22.10.2015, 19:28
Ce bunatate ai facut si ce arome, mmmm....

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking