Piureu de cartofi by Cristi Roman cu ceafa de porc la cuptor

Postat de Sim0naWorld in Porc
6 Noi 2012 | 5623 vizualizari
Piureu de cartofi by Cristi Roman cu ceafa de porc la cuptor

Sursa ptr piureu: http://www.foodblog.ro/2012/07/varianta-mea-de-piureu-de-cartofi/

Ingrediente

  •         6 bucati pulpa porc
  •         cimbru
  •         boia iute
  •         ardei iute pisat
  •         7 rosii
  •         5 catei usturoi
  •         ½ lingurita busuioc
  •         ½ lingurita oregano
  •         ½ lingurita ardei iute tocat
  •         sare de mare
  •         3 cartofi mai mari
  •         50 g unt
  •         busuioc uscat
  •         parmezan
  •         lapte

Mod de preparare

Carnea am condimentat-o cu cimbru, boia, sare si ardei iute pisat.  Am uns-o cu putin ulei de masline, si am pus-o intr-o tava. Deasupra am turnat putina apa si am dat tava la cuptor pentru cca 30 minute. Rosiile le-am oparit, apoi le-am curatat de pielita si de cotor, si le-am tocat marunt. Peste ele am pus usturoiul pisat, oregano, busuioc si ardeiul iute tocat. Amestecul l-am adaugat peste carne si am mai lasat la cuptor cca 60 minute, intorcand carne din cand in cand. Intre timp am pregatit piureul: cartofii i-am curatat, spalat, taiat bucati si i-am pus la fiert in apa cu putina sare. I-am lasat pana au fost fiert, fara a se sfarama insa. Am adaugat busuiocul uscat, parmezan si unt, si am inceput sa pisez cartofii, amestecand toate ingredientele. Am completat cu lapte dulce, pana ce piureul a avut o consistenta pufoasa. Am servit carnea alaturi de piure si cu o salata asortata de vara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piureu de cartofi by Cristi Roman cu ceafa de porc la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cotlete de porc la tigaie cu sos de legume

Postat de ela2015

Cotlete de porc la tigaie cu sos de legume

Feliem cotletul în bucăţi la fel de groase (cca 2 cm grosime, 125 gr fiecare) şi le aşezonăm cu sare şi piper.  Într-o tigaie largă şi înaltă topim untura şi...

Citeste continuarea

Muschi de porc Wellington

Postat de simona72

Muschi de porc Wellington

Daca alegeti sa tineti muschiul in saramura, aveti nevoie de: 2 linguri sare grunjoasa (ca si cea pentru muraturi), 1 lingurita boabe de piper, 2 foi de dafin, 1 lingurita boabe de mustar, cateva...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.11.2012, 09:30
Aiaiaiiiiiiii ce apetisant arata farfuria aia
la 06.11.2012, 09:37
la 06.11.2012, 09:38
Super mancarica!!
la 06.11.2012, 09:42
Dia, multumesc, te astept la masa
Motan
Paula, multumesc
la 06.11.2012, 10:09
bun,bun

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking