Ingrediente
- 100 g mazăre uscată
- 100 g favă uscată
- 1 ceapă mica
- 1 cățel de usturoi
- 1 morcov
- 1 foaie de dafin, cimbru uscat
- sare, piper, boia de ardei
- 1 cub de legume
- 5-10 cl de lapte
- 2 linguri de ulei de măsline
Mod de preparare
Înmuiați mazărea și fava uscată în apă rece timp de cel puțin 3 ore (am lasat o noapte). Clatiti a 2a zi. Puneti-le cu ceapa taiata in 2, cățelul de usturoi și morcovul taiat rondele într-o caserolă. Acoperiți cu apă rece și adăugați foaia de dafin si un pic de cimbru uscat. Acoperiti si gatiti timp de 1 ora. Am sarat după 40 de minute cu un cub de legume. Scoateți fiaia de dafin si puneți legumele scurse într-un blender. Adăugați puțin lapte sau apa in care au gătit până obțineți consistența potrivită (nu aruncati zeama in care au fiert faceti o supa). Verificati de sare și piper. Adăugați ulei de măsline și boia de ardei Se servește fierbinte!
Daca ti-a placut reteta noastra "Piureu de mazare uscata si de fava uscata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|