Ingrediente
- Blat:
- 500 g faina alba
- 2 linguri lapte praf
- 2 oua
- putina sare
- 200-220 lapte sau smantana
- 1 cub drojdie 15g
- 1 linguritta zahar brun
- Topping:
- pasta de tomate 3-4 linguri
- salam taiat cubulete mici sau mari
- cascaval ras 2 pungi (200g punga)
- 3-4 oua fierte tari
- gogosar murat
- masline negre
- ceapa verde taiat marunt(foile de ceapa-daca va plac)
- branza philadegia 4-5 linguri
- oregano
- ciuperci taiate felite din conserva 1 cutie
- ketchup
Mod de preparare
Se framanta aluatul de blat si se lasa sa sa creasca putin apoi se pune in tava de cuptor va iasa o tava foarte mare depinde de cuptor sau 2 mai mici sau in forma rotunda va iasa 4 bucati(intindeti foaie si o decupati cu o farfurie sa nu fie groasa fiindca va creste)se aseaza foaia in tava apopi se pun ingredientele dupa care se pune la cuptor pentru 20-30 minute(depinde de foc)
Prima data peste blatul necopt se pune pasta de tomate apoi oul razauit ,apoi casacvalul,salamul taiat,maslinele,ardeiul rosu taiat fidelute,oregano.................ciuperci(eu nu am pus ai mei au vrut fara )si se pune la cuptor apoi se serveste cu keciap si mustar
Cel mai simplu cumparati blat gata preparat si va scuteste de munca (mie imi place mai mult facut de casa)
Daca facati blaturi de pizza si nu le folositi se pot pastra in frigider 2 zile daca nu se coace 4-5 minute in ce forma doriti mai mica )apoi se pun in folie la congelator si data viitoare le aveti pregatite
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (4)
|