Ingrediente
- Aluat:
- 300-400 gr faina.
- 10 gr drojdie.
- 15 sare.
- 200 ml apa calda.
- 1 lingurita cu zahar.
- 2 linguri d eulei de masline.
- Topping:
- salam 100 gr.
- 50 gr masline negre fara samburi.
- 50 gr ciuperci din conserva.
- 2-3 felii de ardel rosu.
- 100 gr cascaval ras.
- cateva bucati de telemea.
- 100 gr de parmezan.
- 50 sos de rosii.
- 2-3 linguri ketchup.
Mod de preparare
Pentru inceput se pregateste aluatul ,intr-un vas incapator se pune la framantat,se amesteca faina cu sare,intr-un pahar se amesteca drojdia cu zahar si apa calda,se toarna treptat peste faina si se framanta bine ,spre final se adauga uleiul de masline,cand este framanat se acopera cu un prosop si se lasa la dospit.
Intr-o oala se pune putin ulei si se coace sosul de rosii amestecat cu ketchup ,se potriveste de sare si se lasa la foc potrivit cateva minute.
Cand alautul este crescut se imparte in doua (daca aveti o tava mai mica veti obtine 2 portii),se ia cate o bucata si se intnde direct in tava ,tapetata cu hartie de copt,cu ajutorul mainilor se aseaza uniform ,formand un strat de aproximativ 2 cm.Se acopera pentru 15 de ora ,dupa care se aseaza sosul de rosi ,salamul ,ciupercile,maslinele ,bucatile de ardei si telemea,se pune cascavalul ras si parmezanul.Se da la cuptor pana se rumeneste frumos (20-25 minute) la 200°.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (41)
|