Pizza

Postat de Adele in Pizza
7 Dec 2015 | 3844 vizualizari
Pizza

De obicei nu pregatesc pizza in acest fel ,dar mi-am adus aminte de matusa mea care imi pregatea acest fel de pizza si m-am pus pe treaba ... mai de dor ,mai de pofta :X

Ingrediente

  • Aluat:
  • 300-400 gr faina.
  • 10 gr drojdie.
  • 15 sare.
  • 200 ml apa calda.
  • 1 lingurita cu zahar.
  • 2 linguri d eulei de masline.
  • Topping:
  • salam 100 gr.
  • 50 gr masline negre fara samburi.
  • 50 gr ciuperci din conserva.
  • 2-3 felii de ardel rosu.
  • 100 gr cascaval ras.
  • cateva bucati de telemea.
  • 100 gr de parmezan.
  • 50 sos de rosii.
  • 2-3 linguri ketchup.

Mod de preparare

Pentru inceput se pregateste aluatul ,intr-un vas incapator se pune la framantat,se amesteca faina cu sare,intr-un pahar se amesteca drojdia cu zahar si apa calda,se toarna treptat peste faina si se framanta bine ,spre final se adauga  uleiul de masline,cand este framanat se acopera cu un prosop si se lasa la dospit.

Intr-o oala se pune putin ulei si se coace sosul de rosii amestecat cu ketchup ,se potriveste de sare si se lasa la foc potrivit cateva minute.

Cand alautul este crescut se imparte in doua (daca aveti o tava mai mica veti obtine 2 portii),se ia cate o bucata si se intnde direct in tava ,tapetata cu hartie de copt,cu ajutorul mainilor se aseaza uniform ,formand un strat de aproximativ 2 cm.Se acopera pentru 15 de ora ,dupa care se aseaza sosul de rosi ,salamul ,ciupercile,maslinele ,bucatile de ardei si telemea,se pune cascavalul ras si parmezanul.Se da la cuptor pana se rumeneste frumos (20-25 minute) la 200°.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (41)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Broccoli și sparanghel gratinat cu gorgonzola

Postat de Bucataras

Broccoli și sparanghel gratinat cu gorgonzola

Cum se prepara Broccoli și sparanghel gratinat cu gorgonzola: Pregătiți sparanghelul, tăind partea lemnoasă, apoi în bucăți de cca 3 cm. Pregătiți și câteva...

Citeste continuarea

Pizza cu ciuperci și gorgonzola

Postat de Bucataras

Pizza cu ciuperci și gorgonzola

Cum se prepara Pizza cu ciuperci și gorgonzola: Într-un castron mare, amestecați făina cu sarea și drojdia uscată. Faceți o adâncitură în mijloc și adăugați...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.12.2015, 17:50
no,ca tot imi faceam griji ce pap azi
la 07.12.2015, 17:50
prezent
la 07.12.2015, 17:50
Cris io tot am papat asa calda ..hmmmm
la 07.12.2015, 17:51
Vreau si eu!
la 07.12.2015, 17:52
Ina te astept

Vezi toate comentariile (41)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking