Pizza Calzone
Postat de Bucataras
1. Intr-un bol incapator, pune peste faina 25 gr de sare, 10 de zahar si amesteca bine. Dizolva drojdia bine in apa calduta si toarn-o in castronul cu...
Citeste continuareaSunt abonata la pizza recunosc....cel putin o data pe luna fac. Avandu-si originea in Neapole, calzone este o pizza umpluta (ingredientele sunt impaturite in coaja). De obicei, se face pentru o singura persoana. Umplutura poate consta din diverse feluri de carne, legume, sau branza; cel mai adesea se foloseste mozzarella
Ingrediente
Mod de preparareAm folosit masina de paine : program aluat. Se pune faina, drojdia diluata cu apa calda, uleiul si sarea. După 1 oră si 50 minute aluatul este gata. Se presara masa cu faina, se intinde o foaie rotunda. Pe jumatate de foaie se pune sosul de rosii de casa (l-am mixat inainte) vezi reteta aici Adăugați mozzarella, puneti jambonul de Parma, presarati mult cascaval ras. Eu am pus si prune uscate, imi place combinatia. Acoperiti cu cealalta jumatate din aluat si apasati marginile bine Puneti în cuptorul incins pentru 20-30 minute. Simplu si bun.....vezi alte variante aici
Pofta Buna!!!!! Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza Calzone" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|
Postat de Bucataras
1. Intr-un bol incapator, pune peste faina 25 gr de sare, 10 de zahar si amesteca bine. Dizolva drojdia bine in apa calduta si toarn-o in castronul cu...
Citeste continuareaPostat de MotanLaOale
Aluatul se face ca in reteta mea "Aluat clasic de pizza" Aluatul se imparte in bucati mai mici cam cat de mari vreti sa iasa mini calzonele. Se intind cu mana pe blatul de lucru...
Citeste continuarea
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|