Ingrediente
- 500 g faina
- 200 ml apa calduta
- drojdie proaspata cat o nuca
- 3 linguri de ulei
- 1 lingurita de zahar
- 1 lingurita de sare
- 1 borcan de ciuperci feliate
- 1 rola de cascaval mica
- salam Victoria ( sau orice fel)
- 3 rosii
- masline
- 100 g boabe de porumb
- 1 ceapa mica
- 3 linguri de bulion
Mod de preparare
Intai framantam aluatul: punem faina intr-un bol si adaugam drojdia dizolvata in apa calduta.
Adaugam si uleiul si incepem sa framantam, adaugam sarea si zaharul si framantam in continuare sa se incorporeze bine.
Punem aluatul 1 ora la dospit.
Intre timp, trecem la felierea celorlalte ingrediente: feliem salamul, rosiile, ceapa o taiem julien, iar ciupercile le stoarcem bine de zeama.
Dupa ce aluatul s-a dospit, il impartim in 2 pentru ca este suficient pentru 2 pizza si blatul nu trebuie sa fie prea gros.
Ungem tava pentru pizza cu ulei, punem 1 parte de aluat si intindem bine cu degetele pana la marginea tavii. Intepam aluatul cu o frculita din loc in loc, apoi il ungem cu bulion ( eu am avut bulion de casa) si presaram deasupra ingredientele alese.
Dam la cuptor, la 200 de grade C.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza casei" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
|