Pizza cu aluat maturat

Postat de lucy2002 in Pizza
13 Feb 2020 | 877 vizualizari
Pizza cu aluat maturat

Am experimentat mai multe retete de Pizza, ma refer la blat, dar aceasta mi se pare cel mai bun, chiar daca aluatul are nevoie de o maturare indelungata. Pizza va iesi mult mai buna si se lucreza forte usor, asa ca putem pregati aluatul cu o zi inainte mai ales cand avem musafiri anuntati, si o preparam rapid, in 20 -30 minute este gata. Nu am reusit sa mai fac poze deorece au venit musafiiri si a trebuit sa ma ocup de ei. Va recomand sa o probati si nu veti regreta.

Ingrediente

  • Blat:
  • 750 gr faina
  • 5 g drojdie
  • 350 ml apa calduta
  • 2 lingurite de sare
  • 1 lingurita de zahar
  • 50 ml ulei de masline sau de florea soarelui
  • 2 lingurite de oregano
  • Topping:
  • ketchup dulce sau picant
  • 200 gr mozzarella 
  • 1 ardei capia
  • 50 gr masline fara samburi 
  • 40 gr ciuperci feliate 
  • 300 gr salam 

Mod de preparare

Drojdia se dizolva in apa calduta si zahar.

Faina se cerne intr-un bol.

Se face o gropita in mijlocul fainii si se adauga drojdia cu apa dizolvata dupa care incepem a framanta. Dupa ce am incorporat toata faina adaugam sarea, oregano, uleiul si continuam framantarea. Coca rezultata se infoliaza si se da la frigider pentru 24 ore sa se matureze.

A doua zi scoatem aluatul si-l lasam la temperatura camerei pentru o ora sa se relaxeze.

Eu am folosit tava mare de la aragaz. Am intins aluatul pe blatul de lucru cu foarte putina faina si m-am ajutat de sucitor. Am intins o foaie pe care am pus-o in tava tapetata cu hartie de copt , cu pensula am uns foaia cu ketchup, am adaugat ciupercile feliate, ardeiul capia feliat, maslinile, feliile de salam si la sfarsit un strat generos de mozzorella. Am introdus tava la cuptorul preincalzit la o temperatura mare de 250grade pentru 15-20 minute. Este gata cand deasupra a prins o culoare frumoasa. Se portioneaza cat este ferbinte si se serveste cu ketchup dulce sau picant.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu aluat maturat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Retete similare

Pizza vegetariana cu blat subtire si crocant

Postat de Ela68

Pizza vegetariana cu blat subtire si crocant

1. Am facut putin diferit fata de reteta originala pentru ca m-am obisnuit sa lichefiez drojdia, n-am incercat niciodata s-o amestec direct in faina. Asadar, puneti intr-un vas mic drojdia cu...

Citeste continuarea

Pizza cu sunca si salam de vara uscat

Postat de Dea_Dea

Pizza cu sunca si salam de vara uscat

Aluat Faina cu praful de sare se pun in castron .Drojdia se dizolva in putina apa calduta si se toarna peste faina.Apa se adauga pe rand pana cand obtinem un aluat ce il putem intinde.La...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 17 %
599.99 lei
499.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 13.02.2020, 13:11
Foarte bună...! Chiar mi-e poftă de o pizza...
la 13.02.2020, 13:45
la 13.02.2020, 14:25
la 13.02.2020, 14:48
Buna!
la 13.02.2020, 16:53

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking