Pizza cu aluat maturat

Postat de lucy2002 in Pizza
13 Feb 2020 | 3727 vizualizari
Pizza cu aluat maturat

Am experimentat mai multe retete de Pizza, ma refer la blat, dar aceasta mi se pare cel mai bun, chiar daca aluatul are nevoie de o maturare indelungata. Pizza va iesi mult mai buna si se lucreza forte usor, asa ca putem pregati aluatul cu o zi inainte mai ales cand avem musafiri anuntati, si o preparam rapid, in 20 -30 minute este gata. Nu am reusit sa mai fac poze deorece au venit musafiiri si a trebuit sa ma ocup de ei. Va recomand sa o probati si nu veti regreta.

Ingrediente

  • Blat:
  • 750 gr faina
  • 5 g drojdie
  • 350 ml apa calduta
  • 2 lingurite de sare
  • 1 lingurita de zahar
  • 50 ml ulei de masline sau de florea soarelui
  • 2 lingurite de oregano
  • Topping:
  • ketchup dulce sau picant
  • 200 gr mozzarella 
  • 1 ardei capia
  • 50 gr masline fara samburi 
  • 40 gr ciuperci feliate 
  • 300 gr salam 

Mod de preparare

Drojdia se dizolva in apa calduta si zahar.

Faina se cerne intr-un bol.

Se face o gropita in mijlocul fainii si se adauga drojdia cu apa dizolvata dupa care incepem a framanta. Dupa ce am incorporat toata faina adaugam sarea, oregano, uleiul si continuam framantarea. Coca rezultata se infoliaza si se da la frigider pentru 24 ore sa se matureze.

A doua zi scoatem aluatul si-l lasam la temperatura camerei pentru o ora sa se relaxeze.

Eu am folosit tava mare de la aragaz. Am intins aluatul pe blatul de lucru cu foarte putina faina si m-am ajutat de sucitor. Am intins o foaie pe care am pus-o in tava tapetata cu hartie de copt , cu pensula am uns foaia cu ketchup, am adaugat ciupercile feliate, ardeiul capia feliat, maslinile, feliile de salam si la sfarsit un strat generos de mozzorella. Am introdus tava la cuptorul preincalzit la o temperatura mare de 250grade pentru 15-20 minute. Este gata cand deasupra a prins o culoare frumoasa. Se portioneaza cat este ferbinte si se serveste cu ketchup dulce sau picant.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu aluat maturat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pizza la tigaie

Postat de mirela0911

Pizza la tigaie

Se pregateste topping-ul. Carnatul se taie rondele. Ciupercile se curata de pielita, se spala, se sterg bine, apoi se taie felii. Sunca se taie fasii. Ceapa se taie julienne, iar din ardeiul iute...

Citeste continuarea

Pizza cu somon afumat la tigaie

Postat de Corina33

Pizza cu somon afumat la tigaie

Din cantitatile de mai sus mie mi-au iesit 2 pizza de 24 cm diametru. Pentru aluat se amesteca faina cu sarea si drojdia. Separat se dizolva zaharul in laptele caldut, se adauga uleiul si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.02.2020, 13:11
Foarte bună...! Chiar mi-e poftă de o pizza...
la 13.02.2020, 13:45
la 13.02.2020, 14:25
la 13.02.2020, 14:48
Buna!
la 13.02.2020, 16:53

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking