Pizza cu blat crocant cu pui si legume

Postat de miha in Pizza
13 Sep 2010 | 5371 vizualizari
Pizza cu blat crocant cu pui si legume

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 100 g unt
  • 50 g faina alba
  • 100 g faina integrala
  • 1 ou
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • Pentru umplutura:
  • 1 piept de pui
  • 1 ardei gras rosu
  • porumb
  • 150 g cascaval
  • busuioc si patrunjel
  • sare
  • Pentru sos:
  • 2 rosii
  • 2 catei usturoi
  • oregano
  • sare

Mod de preparare

Blat:

Oul se bate putin cu o furculita cu putina sare se amesteca cu cimbru. Untul se topeste partial si se adauga peste ou. Se omogenizeaza si se adauga apoi faina putin cate putin, amestecand continuu, pana obtinem un aluat omogen si nelipicios. Se inveleste in folie si se da la frigider pentru cca 1 ora.

Umplutura:

Pieptul de pui se taie cuburi. Se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste usor. Se condimenteaza dupa gust cu sare si busuioc. Cand este aproape gata se adauga si ardeiul taiat fasii. Cu o paleta se invart pe o parte si pe alta pana se inmoaie putin. Se lasa la racit.

Sosul de rosii:

Rosiile se oparesc, se curata de coaja si se dau prin blender. Se amesteca cu usturoiul pisat. Se condimenteaza cu sare si oregano.

Aluatul pentru blat se intinde intr-o tava rotunda de tarta, in strat subtire. Se toarna sosul de rosii pe toata suprafata, apoi umplutura de carne cu ardei. si boabele de porumb. Se presara cu patrunjel si cu cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mari.

Se da tava la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu blat crocant cu pui si legume" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tarta cu mozzarella si ciuperci

Postat de licurici_lra

Tarta cu mozzarella si ciuperci

Pentru aluat am amestecat faina cu untul, oul si sarea, apoi am adaugat si apa. Am framantat repede aluatul, apoi l-am invelit in folie si l-am bagat la frigider, pentru o ora....

Citeste continuarea

Pizza Margherita

Postat de comanligia

Pizza Margherita

Incepem sa preparam coca astfel: Intr-un bol se pune faina si sarea,apoi intr-un alt bol mic se desface drojdia cu putina apa calduta si zaharul. Se lasa pentru cateva minute la crescut.Se toarna...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.09.2010, 22:18
am vazut-o prima...si vin sa manc sa stii
la 13.09.2010, 22:22
de cand nu am mai facut pizza................mi-ai dat o idee.................
la 13.09.2010, 22:29
Medi, ma bucur ca-ti place! Rocsi, primul venit primul servit!
la 13.09.2010, 22:33
waw, ce bine arata!
la 13.09.2010, 22:45
nu vreau....ca sunt la regim

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking