Pizza cu blat de dovlecel si branza

Postat de merisor67 in Pizza
2 Mar 2019 | 4991 vizualizari
Pizza cu blat de dovlecel si branza

Îmi place mult combinația de dovlecel și brânză și o folosesc des la deverse preparate: chiftele, tarte, plăcinte, găluște. De data aceasta am folosit-o pe post de blat la o pizza gustoasă și frumos colorată. Sper să vă placă!

Ingrediente

  • Pentru aluat cu dovlecel și brânză:
  • 750 g dovlecel curățat
  • 200 g morcovi rași
  • 250 g brânză telemea, sărată
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 50 g unt
  • 4 ouă
  • 250 g făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • câteva frunze de busuioc
  • 1/2 legătură pătrunjel verde
  • sare
  • piper măcinat
  • Pentru topping:
  • 350 g șuncă presată
  • 200 g mozzarella
  • 100 g cașcaval
  • 5-6 felii de gogoșari în oțet
  • ketchup
  • frunze de busuioc

Mod de preparare

Pornim cuptorul la 180 de grade C. Tocăm ceapa solzișori și o călim în untul topit, împreună cu usturoiul curățat și tăiat rondele. Când ceapa se pătrunde, adăugăm morcovii rași, amestecăm ingredientele și le mai călim împreună pentru câteva minute. Lăsăm ingredientele călite să se tempereze, apoi le amestecăm cu dovlecelul ras, nescurs de lichid. Adăugăm brânza rasă, sau strivită, ouăle, pătrunjelul și busuiocul tocate mărunt, sare și piper. Omogenizăm compoziția și încorporăm, treptat, făina cernută împreună cu praful de copt. Punem făină atât cât să obținem un aluat consistent, ceva mai gros decât cel de chec, sau cel de clătite. Tapetăm tava cu hârtie de copt și întindem aluatul pentru pizza cu blat cu dovlecel și brânză în ea. Îl nivelăm și dăm tava la cuptor pentru 20 de minute, sau până când blatul este rumenit la suprafață. Cât timp se coace blatul de pizza cu dovlecel și brânză, ne ocupăm de ingredientele pentru topping. Tăiem șunca presată în cuburi, la fel și feliile de gogoșari. Le amestecăm, apoi, cu mozzarella rasă. Feliem și cașcavalul cât mai subțire. Scoatem blatul rumenit din cuptor, îl ungem cu puțin ketchup și presărăm amestecul de ingrediente peste el. Deasupra, așezăm feliile de cașcaval, frunze de busuioc rupte și dăm din nou pizza la cuptor pentru 10 minute, sau până când se gratinează frumos. O lăsăm, apoi să se tempereze, cam 10 minute, să o putem porționa frumos. Blatul este ușor umed, ca o budincă, dar tare gustos și de efect.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu blat de dovlecel si branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pizza cu blat de mamaliga

Postat de Mihaela11_jo

Pizza cu blat de mamaliga

Intr-un bol se pune faina de malai cu apa si  o ligurita de sare. Se pune in cuptorul cu microunde la temperatura  maxima  5 minute. Se amesteca bine cu telul mamaliga si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.03.2019, 09:39
Suna bine.
la 02.03.2019, 09:48
Aici nu ma bag ca nu-i de mine.... imi place ca-i colorata si ma face sa zambesc....
la 02.03.2019, 09:51
Un deliciu pizza asta!
la 02.03.2019, 11:46
buna buna
la 02.03.2019, 11:51

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking