Ingrediente
Aluat:
- 250 gr făină
- 1 pachetel mic de drojdie uscata
- 3 linguri de ulei de masline
- 1 linguriță de sare
- 15 cl de apă calda
Alte ingrediente :
- 8 felii de branza raclette,
- 4 felii de jambon de Savoie,
- 3 cartofi,
- 125g bacon taiat bucatele,
- 2 cepe,
- 1 catel de usturoi,
- 3 linguri de smantana,
- cimbru uscat,
- sare, piper
Mod de preparare
Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de apa calda si 1 lingura de faina.
Lasam sa-si dubleze volumul.
In castronul unde formam aluatul punem faina, maiaua si sarea. Amestecati.
Adaugati trepat apa calda. La final adaugam uleiul si framantam cca 10-15 minute.
Acoperiti cu un prosop si lasati la dospit 2 -3 ore într-un loc cald.
Fierbeti cartofii întregi. Se curata si se taie felii.
Se curata si se taie marunt ceapa și usturoiul.
Se prajeste baconul fara sa punem grasime, adaugam ceapa si usturoiul si coloram.
Adăugați smantana, un pic de sare și piper, gatiti la foc mic 2-3 minute. Rezervati.
Făinăm suprafața de lucru și intindem aluatul intr-o foaie de forma rotunda.
Puneti sosul pregatit si rezervat, depuneti apoi feliile de jambon si de cartofi.
Puneti deasupra feliile de branza raclette si presaram cimbru uscat.
Dati la cuptorul cald la 200° C timp de 20-30 de minute.
Serviti cu salata verde....este delicioasa !!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu branza Raclette" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|