Ingrediente
- Blat
- 250 g faina
- 25 g drojdie proaspata
- un praf de sare
- apa calduta
- 2 linguri ulei de masline
- Umplutura
- cca 150 g salam victoria
- cca 100 g cascaval
- 150 g mozzarela
- frunzele de la 5-6 cepe verzi
- piure de rosii San Fabio
Mod de preparare
Blat :Intr-un castron cernem faina,adaugam sarea,amestecam,apoi facem loc in centru si punem drojdia faramitata,adaugam apa calduta si incepem sa omogenizam incorporind si faina,mai adaugam apa calduta pana obtinem un aluat omogen care nu se lipeste.Incorporam si uleiul si framantam,apoi luam aluatul si-l trantim pe blatul de lucru cca 30 min,apoi lasam la crescut cca 1 si 1/2 ora.Cat creste blatul,taiem cubulete salamul victoria,cascavalul si mozzarela.taiem marunt frunzele de ceapa.Dupa ce a crescut blatul,luam o forma rotunda de pizza o ungem cu ulei,punem hartie de copt,asezam blatul,apoi intindem piureul de rosii si restul de ingrediente,alandala sa zic asa....Bagam tava la cuptor pentru cca 30 min.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu ceapa verde" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|