Ingrediente
- aluat:
- 130 ml lapte
- 1 lingurita zahar
- 15 g drojdie
- 1 varf lingurita sare
- 15ml ulei de masline
- 300 g faina
- topping:
- 200 g sunca presata
- 400 g carnati subtiri
- 50 g pastrama afumata
- 1/2 ardei gras rosu
- 1 borcan ciuperci
- 100 g mozzarella
- 100 g cascaval
- oregano
- ketchup
- 2 oua
Mod de preparare
Pregatesti un blat pufos: freci drojdia cu zaharul pana la lichefiere, adaugi laptele caldut in care ai dizolvat sarea si o mana de faina. Omogenizezi, acoperi vasul si lasi la crescut 10 minute.
Cerni faina intr-un vas incapator si faci o adancitura in mijlocul ei si pui pe rand smantana, uleiul de masline, maiaua crescuta si incorporezi faina, apoi adaugi restul de lapte caldut, in care ai diluat sarea.
Framanti un aluat ferm si nelipicios, pe care il lasi la crescut pana isi dubleaza volumul, 30-35 de minute.
Intre timp, pregatesti ingredientele pentru umplutura: tai carnatii in felii groase de 1-1.5 cm. Sunca, pastrama, ardeiul si ciupercile le tai cubulete, iar mozzarella o dai pe razatoare. Cascavalul il tai felii mari sau il dai pe razatoare.
Imparti aluatul in 2 parti si intinzi o foaie de aluat intr-o forma rotunda (eu am folosit o tava cu diametru de 27 cm si una cu diametru de 23cm) avand grija sa lasi o margine inalta de 3-4 cm, peste peretii formei. Asezi carnatii pe margine, ii acoperi cu aluatul si apoi tai aluatul si rasucesti feliile de carnati astfel incat sa se vada peste aluat. Ungi cu ketchup si presari oregano, apoi adaugi feliile de ciuperci, sunca, ardei gras si pastrama. Presari mozzarella rasa si deasupra asezi feliile de cascaval (sau presari cascavalul ras). Bati 1 ou si ungi aluatul si carnatii de pe margine apoi il torni peste compozitie. Poti orna cu cateva felii de carnati ,dar e posibil sa o ia la sanatoasa cand se topeste cascavalul.
La fel procedezi si cu a doua pizza.
Dai forma la cuptor pentru 35 de minute la 180 grade C, pana cand pizza se rumeneste frumos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu coronita de carnati" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|