Pizza cu creveti si sparanghel

Postat de Brindusa in Pizza
8 Ian 2011 | 4359 vizualizari
Pizza cu creveti si sparanghel

O pizza foarte fina si alba, adica fara pasta de tomate.

Ingrediente

Pentru blat:

  • 400 g faina 650
  • 15 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita sare
  • 1 cana ( 250 ml) apa calduta
  •  1/2 lingurita zahar
  • 3 linguri ulei de masline

Pentru topping

  • 250 g creveti curatati
  • 150 g bacon, taiat fasii subtiri
  • 3- 4 catei de usturoi, taiati feliute subtiri
  • 1/2 ardei iute uscat (sau dupa gust) taiat feliute
  • 2 linguri ulei de masline
  • 250 g mozzarella, taiata bucati
  • cateva varfuri de sparanghel oparite in apa (eu am avut in congelator de asta primavara)
  • piper dupa gust

Mod de preparare

Ca sa faci aluatul, amesteca drojdia si zaharul in apa calduta cam 10 minute. Cerne faina cu sarea si amestec-o cu drojdia si uleiul. Framanata pana ce rezulta o coca elastica si care nu se mai lipeste de maini. Pune intr-un castron, acopera cu un prosop de bucatarie si lasa 1 ora sa creasca intr-un loc ferit de curent.. Dupa acest timp scoate coca din castron si framant-o din nou, ca sa scoti tot aerul din ea. Intinde pizza in forma dorita (cel mai bine e cu mana, dar poti folosi si sucitorul) si nu foarte groasa (cam 1 cm). Pune-o in tava de la aragaz, pe care ai imprastiat putin malai sau gris.
In timp ce aluatul creste, pregateste toppingul. Incalzeste uleiul intr-o tigaie. Adauga usturoiul si  ardeiul iute si lasa 2-3 minute la foc mediu, ca sa aromatizeze uleiul.
Pune baconul si amesteca, pana ce acesta se caramelizeaza.
Adauga crevetii si lasa cam 1 minut pe fiecare parte. Nu trebuie sa fie gatiti total, ci doar sa capete o usoara culoare rozalie. Oricum o sa se gatesca in cuptor.

Pe blatul intins in tava imprastie uniform mozzarella.  Pune crevetii din loc in loc. Imprastie si baconul. Toarna uniform si uleiul din tigaie.
Imprastie si sparanghelul
Pune in cuptorul incalzit foarte bine si coace la foc mare 15 - 20 minute.
Se serveste calda, presarata cu piper proaspat rasnit

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu creveti si sparanghel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Pizza de casa cu de toate

Postat de Pungasa_Rogue

Pizza de casa cu de toate

Se cerne faina, intr-un castron si se amesteca cu drojdia, lasandu-le apoi sa se odihneasca pentru 10-15 minute. Dupa aceea, se face o adancitura in mijlocul fainii si se pun oul, sarea, zaharul,...

Citeste continuarea

Pizza

Postat de Creatsa

Pizza

Intr-un bol cerne faina ,adauga sarea ,cimbrul si oregano. Dizolva drojdia cu cele 2 lingurite de zahar si putina apa calduta. Adauga drojdia si apa peste faina si amesteca bine. Transfera...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

Comentarii

la 08.01.2011, 17:34
la 08.01.2011, 17:42
Chiar foarte fina
la 08.01.2011, 17:54
imi plac si crevetii si sparanghelul
la 08.01.2011, 18:19
Eu n-am mancat niciodata creveti si nic sparanghel. Deci, nu dau like, ca nu stiu daca-i bun.
la 08.01.2011, 18:21
Nici eu.Cum iau like-ul inapoi? )))
dupa cum arata..nu pate fi decat buna

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking