Ingrediente
- 1 aluat de foietaj (1 kg),
- 200 g iaurt grecesc,
- 400 g fructe de padure,
- 200 g miez de nuca,
- 200 g zahar brun,
- 50 g ciocolata rasa,
- scortisoara,
- zahar pudra (optional).
Mod de preparare
Se fierb fructele de padure cu zaharul brun, pana se topeste zaharul, apoi se lasa sa se racoreasca. Se imparte aluatul in 2 bucati. Se intinde prima bucata cu sucitorul (nu prea mult) si se transfera intr-o tava dreptunghiulara, tapetata cu hartie de copt. Se unge aluatul cu iaurtul grecesc, in strat subtire, peste se intinde compozitia de fructe de padure si zahar, se adauga miezul de nuca,se presara cu scortisoara si se da la cuptorul preincalzit la 200 grade pentru circa 15 minute. Se scoate din cuptor, se rade ciocolata si optional de pudreaza cu zahar.La fel se procedeaza si cu a doua bucata de aluat.Se poate servi atat calda cat si rece, dar neaparat cu pofta
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu iaurt si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|