Pizza cu legume mexicane, bacon si mozzarella

Postat de merisor67 in Pizza
21 Mar 2017 | 5643 vizualizari
Pizza cu legume mexicane, bacon si mozzarella

Pentru că prietenii de la Fan Brânză mi-au făcut o surpriză plăcută și mi-au trimis un kit de pizza, n-am stat prea mult pe gânduri și am preparat o delicioasă pizza cu legume mexicane, bacon și mozzarella. De fapt au ieșit două pizza cu diametrul de 34 cm.

Ingrediente

  • Aluat:
  • 500 g făină
  • 125 ml lapte
  • 25 ml ulei
  • 2 linguri smântănă
  • 1/2 linguriță sare
  • 3-4 g drojdie uscată
  • 1 linguriță zahăr
  • Pentru topping:
  • 500 g legume mexicane
  • 350 g bacon feliat
  • 700 g mozzarella gourmet de la Delaco
  • 2 linguri ketchup
  • câteva frunze de busuioc proaspăt
  • 2 ouă

Mod de preparare

Pentru aluat, cernem făina într-un bol, facem o adâncitură la mijloc și punem acolo drojdia și zahărul. Turnăm laptele călduț peste drojdie și zahăr și le amestecăm cu puțină făină. Acoperim bolul și lăsăm drojdia să se activeze 7-8 minute, apoi adăugăm uleiul, smântăna, sarea și frământăm un aluat ferm și nelipicios, pe care îl lăsăm la loc cald 15-20 de minute. Din acest aluat, mi-au rezultat două pizza cu diametrul de 34 cm. Pentru topping, fierbem legumele mexicane în apă clocotită cu sare, apoi le lăsăm la rece, într-o sită, să se scurgă bine. Feliem baconul în fâșii, iar mozzarella o dăm pe răzătoarea mare. Împărțim aluatul în două și îl întindem în foi subțiri, de dimensiunea tăvii. Înțepăm aluaturile din loc în loc cu o furculiță, apoi le ungem cu câte o lingură de ketchup, dulce sau picant. Dăm tăvile cu aluaturi la cuptorul preîncălzit la 190 de grade, pentru 8-10 minute, apoi le scoatem, presărăm mozzarella rasă peste aluaturi, frunze rupte de busuioc și așezăm restul ingredientelor deasupra. Batem câte un ou pentru fiecare pizza și îl împrăștiem deasupra ingredientelor,  apoi dăm din nou tăvile la cuptor, pentru 10, maxim 15 minute. Servim pizza cu legume mexicane, bacon și mozzarella, caldă, cu ketchupul preferat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu legume mexicane, bacon si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Pizza cu blat de dovlecel si branza

Postat de merisor67

Pizza cu blat de dovlecel si branza

Pornim cuptorul la 180 de grade C. Tocăm ceapa solzișori și o călim în untul topit, împreună cu usturoiul curățat și tăiat rondele. Când ceapa se pătrunde, adăugăm...

Citeste continuarea

Pizza Bread - Reteta cu nr. 400

Postat de Corina33

Pizza Bread - Reteta cu nr. 400

Se presara drojdia peste apa calduta intr-un bol. Se lasa sa stea asa vreo 5 minute. Se adauga faina, zaharul si sarea. Se amesteca cu o lingura pana se omogenizeaza. Aluatul va fi moale...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.03.2017, 20:06
buna buna
la 21.03.2017, 20:15
Sa inteleg ca te-ai inspirat de la Adi a lui Merisor.....))
la 21.03.2017, 20:23
Ce buna ar fi acum!
la 21.03.2017, 20:24
Cleme, ce zici tu acolo de razi asa cu pofta, ca ma faci si pe mine sa rad
la 21.03.2017, 20:38
Ce combinatie

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking