Ingrediente
- Aluat:
- 250 g faina;
- 4 g drojdie uscata;
- sare;
- doua linguri ulei;
- 100 ml lapte dulce, caldut.
- Topping:
- 200 g parizer din piept de pui;
- 150 g salam rustic;
- 100 g ketchup dulce + 4 linguri apa;
- un ou;
- ierburi aromatice uscate: cimbru, oregano, busuioc;
- un varf de cutit de boia de ardei dulce;
- 100 g branza de vaca.
- Dimensiune tava: 20 x 30 cm
Mod de preparare
Faina se amesteca cu drojdia uscata intr-un vas si se lasa deoparte 10-15 minute.
Dupa trecerea acestui timp de repaus, se adauga sarea si laptele caldut peste faina si se amesteca, formand o bila, dupa ce mainile au fost unse cu ulei. Vasul se acopera cu o punga si se lasa intr-un loc cald pana cand coca va fi crescut.
Intre timp, se pregateste toppingul si se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Parizerul si salamul se taie cubulete.
Intr-un castron se pun ketchupul si apa, oul, ierburile aromatice si boiaua de ardei dulce. Se amesteca bine cu o furculita, dupa care deasupra se rade branza pe razatoarea mare si se incorporeaza.
Se unge o tava cu ulei si se intinde coca, apoi se presara parizerul si salamul, dupa care se intinde uniform compozitia din castron. Se introduce tava la cuptor pana cand pizza se rumeneste frumos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu parizer, salam si branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|