Ingrediente
- Ingrediente pentru aluat:
- 25 gr drojdie proaspata
- 300 ml apa calduta
- o lingurita de zahar
- 500 gr faina
- o lingurita de sare
- Ingrediente pentru pizza:
- 150-200 gr de salam italian,feliat subtire
- 200 gr de cascaval ras
- 4 linguri de pasta de tomate
- 2 linguri de ulei de masline extra virgin
- 1/2 lingurita usturoi granulat Kotanyi
- 1/2 lingurita verdeturi italiene Kotanyi
Mod de preparare
Aluatul de pizza
Intr-un bol,punem putina apa,drojdia si sarea. Lasam cateva minute deoparte,apoi adaugam restul de apa,faina si framantam un aluat.
Acoperim bolul cu o casca de dus si introducem bolul in cuptorul cu microunde. Acolo este ferit de curent si va creste frumos.Lasam sa se dubleze ca volum.
Asamblare:
Amestecam pasta de tomate cu uleiul de masline,usturoiul granulat si verdeturile italiene. Nu e nevoie sa mai adaugam sare,amestecul are exact cat trebuie,iar pasta de tomate din comert are tendinta sa fie putin sarata.
Luam jumatate de aluat si intindem o foaie rotunda. Aplicam jumatate din pasta,punem feliile de salam si jumatate din cascavalul ras.
Dam tava la cuptor,la cuptorul electric dureaza cam 8 minute. Intre timp pregatim si a doua pizza.
Feliem si servim.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu salam italian" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|